Nyheter

Vintage Jazz har programmet klart

Vintage jazz er festivalen som formidler musikk av «god gammel årgang», og 21. til 24. januar skal blant andre Bayou Blue m/ Tricia Boutté (bildet), Liane Carrol og Bytunet Antikvariske Jazzensemble lokke publikum til Stavangerfestivalen.

Fjorårets navneskifte fra Tradjazzweekend til Vintage jazz – med en bredere musikalsk profil –  ble en suksess. Nå er programmet for Vintage jazz 2016 klart. Fortsatt skal den tradisjonelle New Orleans-jazzen ha en sentral plass i programmet, men festivalen satser også for fullt på å presentere andre jazz- og musikksjangre.

– Fellesnevner for artistene er stor spilleglede og med mål om å begeistre publikum. Med andre ord vil det bli en variert og humørfylt festival, med musikk som varmer og gleder, sier festivalsjef Petter Moldestad i en pressemelding.

På åpningskonserten skal det lokale orkester Bayou Blue markerer sitt 25års jubileum sammen med New Orleans-vokalisten Tricia Boutté. Bayou Blue har etablert seg blant eliten av landets tradjazz-band, og Tricia Boutté kommer fra en av New Orleans’ mest kjente musikkfamilier. Hun beveger seg lett mellom jazz, blues, gospel og Mardi Gras-musikk, og har samarbeidet med store New Orleans-navn som Allen Toussaint, Dr. John, Fats Domino, og her hjemme med Ytre Suløens Jazzensemble.

Liane Carrol er en annen musikalsk godbit på Vintage jazz. Den britiske vokalisten og pianisten gjester Stavanger for første gang. «Noen musikere ser ut til å være laget av musikk. Liane Carrol er en av disse», sier The Observer om Storbritannias prisbelønte jazzmusiker.

To av landets mest profilerte og populære musikere, Ole Paus og Ketil Bjørnstad,  holder festivalens avslutningskonsert i Domkirken 24. januar.

På programmet finner vi også danske Jordan’s Drive, The Rascal Swing Band,  britiske The Adrian Cox Quartet, Stavanger Tradjazzensemble med Bjørn «Kissa» Kristensen, South West Jazzband med Magne «Manna’en» Høyland og Bytunet Antikvariske Jazzensemble. Hele programmet for Vintage Jazz finnes her.

Fra forsiden

Jazzfest Trondheim - fredag 10. mai 2024

Sondre og Elin tenner lys

FESTIVAL: Den gode artistiske bredden i Jazzfest setter preg på enda en dag i Trondheim by.

Now's the time

NTT 250: Jazz og omegn fra A til Å

Remsa feirer jubileum med et hendig oppslagsverk i digital remseform over alt vi har skrevet om siden høsten 2018 - inkludert en guide til nyttige ord og uttrykk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev