Nyheter

SPUNK 20 år

Friimprokvartetten SPUNK feirer tjue år med konsert på Nasjonal jazzscene Victoria onsdag 2. desember.

pressefoto: Kim Hiorthøy

SPUNK har eksistert med uforandret besetning siden 1995 og representerer en unik kontinuitet i miljøet for friimprovisert musikk i Norge. I SPUNKs kunstneriske arbeid veier alle musikalske erfaringer likt, og alle avgjørelser tas i fellesskap. SPUNKs kunstneriske uttrykk når ut over det etablerte publikummet for friimprovisert musikk, og gjennom arbeidet med romlige installasjoner, samarbeid med scenekunstfeltet og det visuelle kunstfeltet pirrer de nysgjerrigheten hos et stadig bredere publikum, internasjonalt og på hjemmebane.

Siden starten har SPUNK gitt ut 9 album, deriblant DVD-en LIGHT og konseptklassikeren, boksen Das Wohltemperierte SPUNK, spilt inn over 12 år. Høsten 2014 slapp SPUNK to nye album. Adventura botanica ble komponert for en danseforestilling med samme navn av koreograf Odd Johan Fritzøe, og ble mikset om til en plateversjon for SPUNKs faste plateselskap Rune Grammofon. Det andre er et liveopptak fra Moldejazz 2011 med den franske kontrabassisten Jöelle Léandre, utgitt på +3dB Records. SPUNK har lang erfaring med komponert musikk for plate og andre kunstarter, men når SPUNK spiller konserter kan alt skje, da har de ikke avtalt noe på forhånd. Slik blir det også på Victoria, Nasjonal jazzscene når SPUNK innleder jubileumsåret sitt der 2. desember 2015.

Fram mot konserten slipper SPUNK små video-teasere:

 

 

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev