Nyheter

Plate- og turnéaktuelle

Kritikerroste Pixel har blitt godt mottatt internasjonalt og blitt lovprist i amerikanske DownBeat Magazine. Nå slipper bandet sitt tredje album, Golden Years, og legger samtidig ut på en lengre Norgesturné.

Det er to år siden forrige album We Are All Small Pixels som ble bandets store gjennombrudd og havnet på en rekke «Årets beste-lister». Det akustiske jazzbandet spilte 80 konserter på pop- og jazzfestivaler i Norge og Europa i løpet av 2014 og har følgere verden over. De har mottatt utmerkelser og kåringer som årets band og vant en pris under UK Music Video Awards. Denne uka slipper Pixel det nye albumet Golden Years på det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records.

Dyrker band-enheten
–  Vi ønsket å lage et tredje album hvor vi dyrket band-enheten i enda større grad enn tidligere. Alle har skrevet låter og vi har kollektivt spilt oss frem til resultatet, forteller bandet i en pressemelding.
– Summen av fire musikalske hoder har skapt et deilig variert album som favner alt vi liker i musikk. Pixel sin helhet ligger i den litt utradisjonelle besetningen sax, trompet, bass/vokal og trommer. Til syvende og sist kan nok musikken vår best betegnes slik: umulig å beskrive, veldig lett å like!, sier Pixel.

Musikalsk skifte
Golden Years markerer et musikalsk skifte hvor lydlandskaper og improvisasjon er mer fremtredende, men Pixels evne til å fenge er fortsatt sterkt tilstede. Tekstene er blitt mer samfunnskritiske og er nærmest en kommentar til gullårene vi lever i og følgende konsekvenser. Golden Years er spilt inn på kun fem dager. Nothing Beats Reality er albumets singel, og den er i følge bandet energisk, lang, ekspressiv, edgy og inneholder mye galskap.
– Vi trenger mer galskap og mer musikk i radioen som ligner på den musikken som blir spilt live. Det er det som er virkeligheten og ingenting slår den, sier bandet.

Tre-dagers slippkonsert på Herr Nilsen
Pixel har i forbindelse med plateslippet valgt å spille tre kvelder på rad på Herr Nilsen fremfor å gjøre en stor konsert i Oslo.
– Galskap vil noen si, men så liker vi jo litt galskap. Dessuten er dette en kultur vi gjerne skulle sett kom tilbake her i Oslo – at man kan oppleve samme band flere kvelder etterhverandre. Klubbkulturen i Norge har vært viktig brobygger for musikkmiljøet men vi er redd for at den er i ferd med å forsvinne blant kulturhus og hippe utefestivaler. Apropos hipt; sist Pixel spilte på Herr Nilsen så spilte saksofonisten så lyst at øl-glass knuste… Vi satser på gjentakelse, sier Pixel.

Turné:
26.sept – Jazzbox Victoria Nasjonal Jazzscene, Oslo
15.okt – Fasching, Stockholm
16.okt – Kvarteret, Bergen
17.okt – Herr Nilsen, Oslo
18.okt – Herr Nilsen, Oslo
19.okt – Herr Nilsen, Oslo
21.okt – Kristiansand Jazzvesen, Kristiansand
5.nov – Urijazz, Tønsberg
6.nov – Jazzsirkelen, Ålesund
7.nov – Stavanger
19.nov – Samfundet, Trondheim
20.nov – – Café Stift, Lillehammer
21.nov – Tynset jazzklubb, Tynset

Fra forsiden

Nyheter

Oslo 14 med to urpremierer

Eric Egan og Tine Surel Lange har skrive to nye verk til Oslo 14. Eitt klanglegg dei undertrykte stemmene og eitt brukar stjernebilete for å gi retning til Jens Bjørneboe.

Meld deg på vårt nyhetsbrev