Nyheter

Tredveårsjubilant feirer med cdboks og turné

Torsdag 8. oktober slipper Karl Seglem jubileumsboksen «JazzBukkBox» for å feire 30 år som frilansmusiker, komponist og poet. Samme dag turnéåpner han med kvartetten i Belgia.

pressefoto: Oddleiv Apneseth

Når Karl Seglem nå kan feire tredve år som artist, slipper han en jubileumsboks som inneholder de tre albumene Lærad, Live in Germany og WorldJazz. Utgivelsen byr på de musikalske spektrene som kjennetegner Seglem og de ulike løypene han har tråkket opp i løpet av sin karriere.
– Jeg har så lenge jeg kan huske hatt en fasinasjon for den enestående hardingfelemusikken og bukkehorn. Så for over 25 år siden begynte jeg å koble klangen av disse instrumentene opp mot en elektrisk og elektronisk verden, der det også har vært et mål å gi plass til grenseløs improvisasjon, forteller Karl Seglem. – Når mitt 30-årsjubileum nærmet seg og jeg skjønte at mitt 33. album kom ut samme år, var det naturlig å lage en hyllest til bukkehornet, sier han.

Karl Seglem Acoustic Quartet (pressefoto: Andreas Ulvo)
Karl Seglem Acoustic Quartet (pressefoto: Andreas Ulvo)

Tre ulike album
På albumet Lærad har Karl Seglem utfordret og samarbeidet med stjernelag av norske musikere og leverer et album som spenner vidt. Med utgangspunkt i Seglems klangbehandling av ulike bukkehorn og hans bukkehornspill, har de sammen skapt et rikt album der bukkehornet framstår på nye måter. Albumet WorldJazz er en spennende og elektrisk blanding av personlige og forløsende improvisasjoner fra flere av de fremste folk- og jazzmusikerne i Norge.

– Worldjazz-sjangeren har spilt en viktig rolle i min karriere så når jeg først skulle gi ut en jubileumsboks etter tredve år i denne industrien, ønsket jeg å dedikere et album til denne sjangeren. Det ga meg også en mulighet til å samarbeide med en rekke musikere som jeg har stor respekt for og samme kunne skape noe unikt, sier Seglem.

Det tredje og siste albumet i JazzBukkBox heter Live in Germany og serverer melodiøs norsk jazz hentet fra liveopptak fra Karl Seglems Acoustic Quartets Tysklandturné høsten 2013.

– Vi legger nå ut på vår JazzBukkBox-turné og gleder oss masse til å ta turen innom Tyskland. Det har blitt en tradisjon i det, jeg tror neimen jeg har vært innom Tyskland på turné hvert år siden 1996. Det var jo også derfor vi valgte nettopp dette landet når vi først skulle lage en liveplate med vår akustiske kvartett, forteller Karl Seglem

Jubileumsturné:
08.10               Balassi Institue – Brussel – Belgia
15.10               Stavanger Jazzclub på Spor 5 – Stavanger
18.10               Asker Kulturhus – Asker
22.10               Kulturhuset – Årdalstangen
11.11               Nesodden Jazzclub på Helleviktangen
12.11               bFlat- Berlin – Tyskland
13.11               bFlat- Berlin – Tyskland
14.11               Platenlaase- Jameln – Tyskland
19.11               Aasentunet-  Ørsta
20.11               Nasjonal Jazzscene – Oslo
21.11               Sofiemyr Kirke – Oslo
25.11               Blaoboxen – Sogndal
26.11               Arendal Jazzclub på Kulturhuset – Arendal

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev