Nyheter

Sortland Jazzfestival åpner onsdag

Onsdag 23. september åpner Sortland Jazzfestival med en heidundrende gateparade. På festivalprogrammet står blant annet Hayden Powell Trio og Hedvig Mollestad Trio (bildet) samt barnekonserter og «etterjobbjazz».

Sortland Jazzfestival åpnes med en heidundrende gateparade, som blir større og større for hvert år. Paraden starter ved Sortland torg og ender opp ved Kulturfabrikken hvor festivalens yngste publikummere kan gå rett på konsert med Meg og Kammeraten min. Deretter blir det gjensyn med det populære konseptet «etterjobbjazz», som har vært en sikker suksess de siste årene. På åpningskvelden blir det konsert med islandske Mezzoforte samt Myrbostad, Johansen og Kristiansen.

Torsdagen kan by på åpning av jazzfestivalutstilling og barnekonsert. Forfatter og tidligerer NRK-journalist Jan Ditlev Hansen skal kåserer om nordnorsk jazz og har musikalsk følge av Jørn Øien på piano og Håkon Skog Erlandsen på saksofon. Senere på kvelden spiller blant annet Hayden Powell Trio på Kulturfabrikken. Sammen med pianist Eyolf Dale og bassist Jo Skaansar kommer Powell til Sortland med sin splitter nye plate Circadian Rhythm and Blues, et dobbeltalbum med trio- og soloinnspillinger som det er knyttet store forventninger til.

Fredag blir det mat og musikk når konseptet Laks & Jazz inviterer til konsert med Tom Lund, Torun Eriksen og Frøydis Grorud. Hedvig Mollestad Trio, med Mollestad på gitar, Ellen Brekken på bass og Ivar Loe Bjørnstad på trommer, spiller i Kulturfabrikken senere på kvelden.

Trondheim Jazzorkester med Come Shine er hovedkonsert lørdag, og søndag skal musikklinjas 25-årsjubileum feires med konserten med Marius Neset (saksofon), Daniel Herskedal (tuba), Skjalg Bjørstad (orgel) samt musikklinjekoret.

Se hele programmet for Sortland Jazzfestival her

Sortland Jazzfestival i Vesterålen har eksistert i 26 år og er en populær festival i en av de mest folkerike regionene i Nord-Norge. Det ble utsolgt for festivalpass allerede i juni, og men det er fortsatt mulig å sikre seg billetter til enkeltkonserter.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev