Nyheter

Jazzhøsten på Kongsberg

Onsdag 26. august åpner konserthøsten på Jazz Evidence i Kongsberg med Marilyn Mazur / Josefine Cronholm / Krister Jonsson.

Høstprogrammet til Jazz Evidence på Kongsberg viser bredde og variasjon, og favner over temmelig forskjellige musikalske uttrykk og presenterer flere musikergenerasjoner.
Blant de mer etablerte kan vi trygt regne den danske perkusjonisten Marilyn Mazur som sammen med gitaristen Krister Jonsson og vokalisten Josefine Cronholm åpner høstsesongen onsdag 26. august. Pianisten Håvard Wiik har etter en pause på sju år for sin gamle trio med Ole Morten Vågan (bass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer), fått den på beina igjen. Arild Andersen er en sann veteran og denne gangen kommer han med «Mingussekstetten» han satte sammen til fjorårets jazzfestival i Oslo for å markere at det var 50 år siden Charles Mingus holdt sin sagnomsuste konsert i Aulaen på Universitetet i Oslo. Bassisten Tine Asmundsen er også et veletablert navn. Hun har en trio med Vidar Johansen (sax, fløyte) og Ståle Liavik Solberg (trommer). For anledningen har de med seg en av de mest spennende improvisasjonsmusikerne fra Chicago, cellisten Fred Lonberg-Holm.
Pianisten Helge Lien og bassisten Mats Eilertsen vil gjenta suksessen fra Kampenjazz tidligere i år, der de spilte med et par av sine studenter, fiolinisten Håkon Åse og trommeslageren Øystein A. Vik.

Etter at Mopti vant Jazzintro i 2012, har de integrert Bendik Baksaas (synth, laptop osv) i bandet, og han er selvfølgelig med til Kongsberg 16. september.
Et av høstens høydepunkt blir konserten med Paal Nilssen-Loves band Large Unit. Onsdag 28. oktober står de elleve musikerne sammen på scenen på Energimølla.
Et helt nytt og svært spennende prosjekt er bassisten Rune Nergaards band ‘Rune Your Day!’ Her har han fått med seg Jørgen Mathisen (sax) og Axel Skalstad (trommer) fra suksessbandet Krokofant samt André Roligheten (sax).

Sesongen avsluttes med den tradisjonelle julejammen 2. juledag. Der har tredjemann i Krokofant, gitaristen Tom Hasslan, ansvaret for å sette sammen et band som kan skape den rette julestemningen. Høyst sannsynlig blir det gjenhør med både Axel Skalstad og Christian Meaas Svendsen (Mopti).

I tillegg til disse konsertene blir det også tre-fire jazzkaféer noen lørdagsformiddager i uformelle omgivelser ved baren i 2. etasje på Energimølla. Klubben arrangerer også noen Ungjammer i samarbeid med Kongsberg Kulturskole og Kongsberg videregående skole.

Mer om høstprogrammet på Jazz Evidence her.

pressemelding: Jazz Evidence
pressefoto: Stephen Freiheit

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev