Nyhet

Ella-prisen til Herr Nilsen

Mannen bak jazzklubben Herr Nilsen, Espen Nilsen, mottok i går Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella.

En sentral tradisjon knyttet til Oslo Jazzfestival er utdelingen av Ella, en pris som deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival. Prisen, en byste av jazzlegenden Ella Fitzgerald, ble utdelt under åpningskonserten i Den norske opera & ballett mandag 10.august, og gikk til mannen bak Herr Nilsen, Espen Nilsen.

I juryens begrunnelse uttalte Jan Myhr, styreleder i Oslo Jazzfestival:
“Vi er vant til å forbinde jazzmusikk med trange kjellerlokaler fylt av røykende entusiaster. Ellaprisen  går i år til driveren av et slikt lokale. Et rom der jazzen trives på hverdager – og har gjort det i tre desennier. Tenk å sitte en regnfull kveld i et brunt lokale i Oslo sentrum. Trikken passerer rett utenfor. Forstyrrer ikke musikken, men understreker lyden fra trommene og saksofonen. Der har du jazzen.
Slike lokaler lever ikke av seg selv. Bak står entusiaster. Og bak dette står det en familievirksomhet som har lagt til rette for at jazzen lever og ånder året rund i Oslo.
Herr Nilsen er hjemstedet for flere av byens jazzklubber; Bl.a. New Orleans og Oslo Jazzforum har hatt sin base der. Fem  av konsertene under årets jazzfestival  gjennomføres på C J Hambros plass – på Herr Nilsen. Gå der og opplev den andre jazzstemningen.”

pressemelding: Oslo Jazzfestival
pressefoto: Egil Austrheim

Fra forsiden

Nyhet

Tre dager med Jazzfest i Skien

Jazzfest Skien åpner torsdag 18. oktober med Torun Eriksen. På festivalprogrammet står også Svante Henryson Quartet, Audun Kleive solo, Bugge Wesseltoft Organ Club og Goran Kajfes Subtropic Arkestra med flere.

Nyhet

Westerhus på veien med bestillingsverk

Stian Westerhus legger ut på på veien med bestillingsverket V. Turneen som åpner på Blå i Oslo tirsdag 16. oktober skal også innom Kongsberg, Bodø, Tromsø og Trondheim.

Meld deg på vårt nyhetsbrev