Nyheter

Konserthøsten på Cosmopolite

Internasjonale stjerner som Julia Biel (bildet), Lizz Wright, Steve Gadd Band og Marcus Miller står på høstprogrammet til Cosmopolite i Oslo.

Etter en liten sommerferie åpner Cosmopolite dørene igjen i august. Åpningsuka er det Oslo Jazzfestival som står på programmet med tre konserter: Amira Medunjanin & Bojan Z, Knut Reiersrud Band featuring Billie Van og Dhafer Youssef band & Det Norske Blåseensemble.

Fredag 4. september kommer den britiske sangeren, låtskriveren og multi-instrumentalisten Julia Biel til Cosmopolite. Hun har blitt beskrevet som ”Billie Holiday meets Bjørk”, og som et musikalsk stevnemøte mellom Nina Simone og Amy Winehouse. Det kritikerroste debutalbumet «Not Alone» kom i 2005, og først nå, ti år senere, kommer hun med oppfølgeren. Julia Biel kommer til Cosmopolite med sin egen trio med Idris Rahman på bass og Saleem Raman på trommer.

Plateaktuelle artister
Den amerikanske vokalisten Lizz Wright har toppet flere norske festivalplakater de siste årene. Når hun  18. oktober står på scenen på Cosmopolite er det med materiale fra et splitter nytt album som slippes i september. Også bassist Marcus Miller er plateaktuell når han besøker Oslo-klubben i november. Marcus Miller som gjennom sin karriere har spilt sammen med jazzlegender som Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og David Sanborn, slipper  «Afrodeezia» på velrenommerte Blue Note Records.

Hele høstprogrammet til Cosmopolite finner du her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev