Nyheter

Konserthøsten på Cosmopolite

Internasjonale stjerner som Julia Biel (bildet), Lizz Wright, Steve Gadd Band og Marcus Miller står på høstprogrammet til Cosmopolite i Oslo.

Etter en liten sommerferie åpner Cosmopolite dørene igjen i august. Åpningsuka er det Oslo Jazzfestival som står på programmet med tre konserter: Amira Medunjanin & Bojan Z, Knut Reiersrud Band featuring Billie Van og Dhafer Youssef band & Det Norske Blåseensemble.

Fredag 4. september kommer den britiske sangeren, låtskriveren og multi-instrumentalisten Julia Biel til Cosmopolite. Hun har blitt beskrevet som ”Billie Holiday meets Bjørk”, og som et musikalsk stevnemøte mellom Nina Simone og Amy Winehouse. Det kritikerroste debutalbumet «Not Alone» kom i 2005, og først nå, ti år senere, kommer hun med oppfølgeren. Julia Biel kommer til Cosmopolite med sin egen trio med Idris Rahman på bass og Saleem Raman på trommer.

Plateaktuelle artister
Den amerikanske vokalisten Lizz Wright har toppet flere norske festivalplakater de siste årene. Når hun  18. oktober står på scenen på Cosmopolite er det med materiale fra et splitter nytt album som slippes i september. Også bassist Marcus Miller er plateaktuell når han besøker Oslo-klubben i november. Marcus Miller som gjennom sin karriere har spilt sammen med jazzlegender som Miles Davis, Herbie Hancock, Luther Vandross og David Sanborn, slipper  «Afrodeezia» på velrenommerte Blue Note Records.

Hele høstprogrammet til Cosmopolite finner du her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev