Nyheter

Høsten på Jazzscenen

Nasjonal jazzscenes første høstslipp rommer bestillingsverk, vokalutflukter, ny-funk, klassisk, lyrisk, elektronisk, dyrisk, og songbook. Ola Kvernbergs Mechanical Fair sesongåpner også her. Cæcilie Norby (bildet) og Lars Danielsson har releasekonsert dagen etter.

– Høsten 2015 på Nasjonal jazzscene følger opp vårt skarpe program og tilspissede bookingprofil, forteller Henrik Mehl i Nasjonal jazzscene. Den gamle kinosalen på Karl Johan i Oslo skal huse over 70 konserter fra august og frem til jul.

Som i Bergen, sesongåpner Ola Kvernberg byens hovedscene for jazz. Mechanical Fair er et verk skrevet til Takk for prisen-konserten på Kongsberg Jazzfestival i 2013. Verket er i utgangspunktet skrevet for kvintett, men har blitt utvidet med nytt komponert materiale og med Trondheimsolistene. Torsdag 27. august blir det å høre på Nasjonal jazzscene i Oslo.

Danske Cæcilie Norby har mer enn tre suksessrike tiår i musikkens tjeneste og solgt en halv million album. Fra slutten av nittitallet har Cæcilie Norby konsentrert seg om jazzen, og Lars Danielsson, bassisten med den store lyriske tonen, har vært fast medspiller for Norby i mange, mange år. Endelig har de endelig gjort et rent duo-album sammen.

Andre smakebiter fra programmet:
Terje Rypdal Trio
Eldbjørg Raknes og Oscar Grönberg
Snarky Puppy
Joshua Redman Trio feat. Vågan & Rossy
Håkon Kornstad Tenor Battle
Olga Konkova Trio
Lionel Loueke og Sissel Vera Pettersen
Albatrosh på Oslo Kulturnatt

Mer info om alle konsertene ligger tilgjengelig på Nasjonal jazzscenes nettside.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev