Nyheter

Utnevnt til ambassadør

Saksofonist Hanna Paulsberg ble under Jazzfest sist helg utnevnt til NTNU Ambassadør for 2015/2016.

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU i Trondheim og Trondheim Jazzfestival, og hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim.
Utnevnelsen innebærer at saksofonist Hanna Paulsberg får bruke den offisielle tittelen NTNU AMBASSADØR det neste året. Hun mottar også et stipend på kr. 50 000,- som skal benyttes til turnering og profilering av henne som artist og NTNU.

I juryen for tildelingen satt Eirik Lian (NTNU), Ernst Wiggo Sandbakk (Trondheim Jazzfestival) og Hedvig Mollestad Thomassen (musiker).

Juryen sier følgende om utnevnelsen:
«Hanna Paulsberg er stilsikker og offensiv. Med en sterk helhetstenkning rundt musikken sin, har hun fått anmeldernes Coltrane-hjerter til å slå dobbeltslag av pur glede. Hun har markert seg sterkt både nasjonalt og internasjonalt de siste årene både med egne prosjekter, og som aktiv i andres prosjekt.
Hun gikk ut av NTNU Jazzlinja i 2011, og har siden det to utgivelser med Hanna Paulsberg Concept. Hun spiller ofte med Trondheim Jazzorkester, i tillegg til en lang rekke andre samarbeid. Kort oppsummert representerer Hanna noe friskt, spennende, solid og seriøst innenfor den afroamerikanske jazztradisjonen. Det er en glede for juryen å utnevne Hanna Paulsberg til NTNU-jazzambassadør 2015/2016.»

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev