Nyheter

Festivaluke

Denne uka står i jazzens tegn og byr på hele fire ulike festivaler. Maijazz åpner i dag, Anjazz på Hamar åpner onsdag, Jazzfest i Trondheim torsdag og Balejazz i Balestrand fredag.

Come Shine står på programmet når Maijazz åpner  tirsdag 5. mai. Bandet fortsetter så sin  festivalturné til Trondheim og Hamar.

Anjazz på Hamar åpner onsdag 6. mai med familieforestillingen Rytmer fra Verdensrommet i Hamar Teater. De neste tre dagene får festivalpublikummet høre blant annet Solveig Slettahjell (bildet) og Tord Gustavsen i Hamar Domkirke, Jacob Young, Eberson Funk Ensemble, Baker Hansen og John Scofield med Pablo Held Trio. Hele programmet finnes her.

Torsdag sparker Jazzfest i Trondheim i gang med Trondheim Jazzorkester & Albatrosh. På Jazzfest-programmet står også Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu, Hanna Paulsberg, Young Voices, Stian Westerhus/Sidsel Endresen og Kåre Kolves besatillingsverk «Interactions».  Hele programmet finnes her.

Balejazz er siste festival ut denne uka, og fredag 8. mai spiller blant annet Ibrahim Electric, Hot Club De Norvège og Vamp. Dagen etter presenterer Balejazz en rekke spennende konserter, deriblant Molvær, Aarset & Bang samt Rypdal, Storløkken & Vinaccia. Hele programmet finnes her.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev