Nyheter

Feirer den internasjonale jazzdagen

30. april er den internasjonale jazzdagen, og dette feires blant annet på Nasjonalbiblioteket og Caféteatret i Oslo samt på Asker Jazzklubb.

Over: Håkon Kornstad spiller på Nasjonalbiblioteket i anledning den internasjonale jazzdagen (pressefoto: Erik Barås)

UNESCO har etablert den internasjonale jazzdagen for å feire jazzen som en internasjonal kunstform i stadig utvikling: «Gjennom jazzens reiser over hele verden, låner den det beste fra de ulike land og kulturer og beriker seg som sjanger. Til tross for definisjonsproblematikken, snakker jazz mange språk og har blitt en samlende kraft for sine tilhengere uavhengig av rase, religion og etnisitet.»

Asker Jazzklubb inviterer til «akustisk mainstream» med sekstetten Blended Horns torsdag 30. april. Her får vi servert standardlåter i Erik Amundsens arrangementer.

På Caféteatret på Grønland i Oslo har Nordic Black Theatre, Kampenjazz, Samspill og Østnorsk Jazzsenter gått sammen om en feiring av den internasjonale jazzdagen over fire dager. Blant annet møtes slam-poeter og utvalgte jazzmusikere til Jazz Slam, og Barnas Jazzhus presenterer unge jazzmusikere fra hele Europa. Hele programmet finnes her.

Nasjonalbiblioteket i Oslo markerer den internasjonale jazzdagen  med jazzutstilling, jazzfilmer og jazzkonsert. Det hele starter med omvisning i jazzfoto-utstillingen kl 16:00. Deretter vises filmene Ungdom og Jazz (1961) og «Boplicity» (1994).  Kl 18:00 blir det solokonsert med Håkon Kornstad. Arrangementet er gratis, og Nasjonalbiblioteket oppfordrer folk til å være tidlig ute da det er begrenset med plasser.
Mer informasjon her.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev