Nyheter

Ti nye navn til Nattjazz

Norske jazznavn, svensk gitarhelt og ekte nordnorsk reggae. Ti nye navn er klare for Nattjazz 2015, og årets festivalprogram begynner å bli komplett.

På åpningsdagen torsdag 28. mai spiller en an Norges travleste trommeslagere, Thomas Strønen, med sitt nye band Time Is a Blind Guide. Et musikalsk overskuddsprosjekt der musikere fra jazz, folkemusikk og klassisk møtes på scenen. Dagen etter kommer Daniel Herskedal for å bevise at tubaen også har sin naturlige plass i jazzen. Med det kritikerroste albumet «Slow Eastbound Train» har Herskedal flyttet grenser både teknisk og lydmessig, og utfordrer de fleste konvensjoner knyttet til det store blåseinstrumentet. Med seg på konsertene sine har han flere sentrale norske musikere og en strykekvartett. Samme kveld kommer også den lokale gitaristen Mads Berven med sitt nye prosjekt Zplint!, som i tillegg har slippfest for sitt debutalbum på årets festival.

Torsdag 4. juni er den svenske gitarkjempen Ulf Wakenius endelig tilbake på Nattjazz. Sammen med sin fransk-italienske trio skal Wakenius hedre sitt store forbilde og en av de største gitaristene i jazzhistorien, Wes Montgomery, som døde altfor tidlig for nesten 50 år siden. Den nordiske superbandet Thomas Agergaard New Nordic Quartet, med blant andre norske Helge Lien på tangenter kan også oppleves på scenen samme kveld.

Ekte nordnorsk reggae med Manna
Etter å ha gitt seg i 2011, for så å gjenoppstå som Supermanna året etter, er gjengen bak den tunge grooven og flere reggaehits på Bodø-dialekt funnet sammen igjen, og slipper samtidig sitt tredje album i starten av mai. Manna er tradisjonalister, men tilfører også nye ingredienser i en velkjent oppskrift takket være nordnorske tekster og samarbeid på tvers av en rekke sjangre. Bandet har jobbet tett med Tungtvann, som også står på Nattjazz-scenen samme kveld. Så her kan mye skje på siste natt av årets festival.
Fredag 5. juni får de to Jazz i sikte-vinnerne, Luby’s Cafeteria og Antionian vise seg frem for publikum på Nattjazz. Mens søndag 31. mai feirer Bergen Ungdomsstorband 10 år sammen med Stavanger Ungdomsstorband og Hans Mathisen. Til slutt blir det groovy og improvisert rock med den norske trioen NULL, lørdag 30. mai.

Pressemelding: Nattjazz

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev