Nyheter

Barnas Jazzhus åpner i Oslo

Søndag 29. mars åpner Barnas Jazzhus i Oslo. På scenen står elever fra Oslo og Akershus samt unge gjestemusikere fra Japan og Østerrike.

Søndag 29. mars åpner Barnas Jazzhus i Oslo. I Bergljots vei 15, fem minutter fra Carl Berner i Oslo, finner du barnas egne lille jazzhus. Med tilpasset backline, lytteutstyr, platesamling og mini-scene, har dette allerede blitt et samlingssted, som yrer av jazzinteresserte barn gjennom hele uka. Huset rommer både Improbasens undervisningsvirksomhet, og intimkonserter i regi av Barnas Jazzhus, som ble kåret til Årets Jazzklubb i 2013. Hit kan barn fra hele landet komme for å lytte, lære og treffe andre med samme lidenskap for improvisasjonsmusikk.

Internasjonale samarbeidsprosjekter
De internasjonale prosjektene fortsetter også, bl.a. med markering av International Jazzday i april/mai, og festivalen Kids in Jazz i august. Improbasen har også flere samarbeidsprosjekter med JazzDanmark og Svensk Jazz, om landsomfattende rekrutteringsprosjekter i nabolandene, og et to-årig forskningsprosjekt i samarbeid med Norges Musikkhøgskole.

Åpningskonsert med gjestemusikere
Arrangementet 29. mars blir en spesialutgave av Barnas Jazzcafé, med gjester fra Yokohama i Japan og Graz i Østerrike. I tillegg skal en rekke av de nye elevene fra Oslo og Akershus i aksjon. De påfølgende dagene blir det konserter i Helsingborg og København, der også svenske og danske barn slutter seg til, og jazzfamilien vokser.
– Konsertene skaper alltid stor begeistring hos publikum, og passer for både barn og voksne, forteller leder Odd André Elveland.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev