Nyheter

Barnas Jazzhus åpner i Oslo

Søndag 29. mars åpner Barnas Jazzhus i Oslo. På scenen står elever fra Oslo og Akershus samt unge gjestemusikere fra Japan og Østerrike.

Søndag 29. mars åpner Barnas Jazzhus i Oslo. I Bergljots vei 15, fem minutter fra Carl Berner i Oslo, finner du barnas egne lille jazzhus. Med tilpasset backline, lytteutstyr, platesamling og mini-scene, har dette allerede blitt et samlingssted, som yrer av jazzinteresserte barn gjennom hele uka. Huset rommer både Improbasens undervisningsvirksomhet, og intimkonserter i regi av Barnas Jazzhus, som ble kåret til Årets Jazzklubb i 2013. Hit kan barn fra hele landet komme for å lytte, lære og treffe andre med samme lidenskap for improvisasjonsmusikk.

Internasjonale samarbeidsprosjekter
De internasjonale prosjektene fortsetter også, bl.a. med markering av International Jazzday i april/mai, og festivalen Kids in Jazz i august. Improbasen har også flere samarbeidsprosjekter med JazzDanmark og Svensk Jazz, om landsomfattende rekrutteringsprosjekter i nabolandene, og et to-årig forskningsprosjekt i samarbeid med Norges Musikkhøgskole.

Åpningskonsert med gjestemusikere
Arrangementet 29. mars blir en spesialutgave av Barnas Jazzcafé, med gjester fra Yokohama i Japan og Graz i Østerrike. I tillegg skal en rekke av de nye elevene fra Oslo og Akershus i aksjon. De påfølgende dagene blir det konserter i Helsingborg og København, der også svenske og danske barn slutter seg til, og jazzfamilien vokser.
– Konsertene skaper alltid stor begeistring hos publikum, og passer for både barn og voksne, forteller leder Odd André Elveland.

Fra forsiden

Nyheter

Nasjonal kulturkonferanse på Voss

Sentrale kulturaktører og -politikere samles på åpningsdagen av Vossa Jazz, fredag 22. mars, for den årlige kulturkonferansen. Musikkens verdi er tema for årets konferanse "Kreativ verdivurdering - bygd for kultur".

Meld deg på vårt nyhetsbrev