Nyheter

Konferanse om barnejazz

Europe Jazz Network-prosjektet “Jazz for young people” handler om å lage, framføre og presentere gode konserter for barn. På årets Vossa Jazz inviteres norske og europeiske aktører til konferanse.

på bildet over: Catapluf

Prosjektet Jazz for Young People støttes av EUs Creative Europe-midler, og konferansen på Vossa Jazz arrangeres av prosjektleder og initiativtager Vestnorsk Jazzsenter sammen med Europe Jazz Network og festivalen selv. Prosjektet som er ettåring, hadde oppstart Helsinki i september i fjor og arrangerte rundebordskonferanse under London Jazz Festival to måneder senere.  På konferanse under Vossa Jazz denne helga deltar norske klubber og festivaler, i tillegg til arrangører og utdanningsinstitusjoner fra blant annet Storbritannia, Tyskland, Belgia og Sverige.

Meg og kammeraten min spiller for konferansedeltakerne lørdag under Vossa Jazz.
Meg & Kammeraten min spiller for konferansedeltakerne lørdag under Vossa Jazz.

Målet med prosjektet er å lage et internasjonalt fungerende verktøy/hjelpemiddel for hvordan produsere og presentere gode konserter for barn og unge, der målgruppen både er musikere, produsenter og arrangører.
– Vi tar i tillegg sikte på å etablere en hjemmeside under Europe Jazz Network der produsenter og musikere kan legge inn sine konsertprosjekter for info og direktesalg, og hvor arrangører kan booke på direkten, forteller daglig leder i Vestnorsk jazzsenter, Nina Torske.

– Tematikken i programmet er valgt med omhu, og foredragsholdere er eksperter på sine respektive felt, forklarer Torske. De fire barnekonsertene Catapluf, Meg & Kammeraten min, Jazzoo og Supersonics er booket inn som en del av konferansen for å illustrere en del av poengene som blir presentert og diskutert.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev