Nyheter

Jazzfestprogram komplett

Jazzfest i Trondheim melder nå at festivalprogrammet er komplett. Nypan trio og John Butcher/Michael Duch (bildet) er blant de aller siste programnyhetene.

På bildet over: Michael Duch (pressefoto: May Irene Aasen)

Jazzfest i Trondheim presenterer et program som bør treffe bredt. Store norske navn som Jan Garbarek (med Trilok Gurtu), Come Shine m/ Jan Erik Vold og Knut Reiersrud, Trondheim Jazzorkester med Albatrosh, og Sidsel Endresen/Stian Westerhus preger programmet. Festivalen frir også til 80-/90talls popnostalgikere med dobbeltkonsert med Level 42 og Candy Dulfer. Rockerne får sitt på Blæst med det legendariske undergrunnsbandet Swans med Michael Gira i spissen, og Stina Stjern og NTNU Jazzensemble omarrangerer Motorpsycho-klassikere. Blant Jazzfest aller siste programnyheter finner vi Nypan Trio og John Butcher/Michael Duch.

Nytt møte
John Butcher er en engelsk saksofonist med bakgrunn som jazzmusiker, men er mest kjent for sitt eksperimentelle utrykk og samarbeid med en ulike utøvere innen friimprovisasjon og eksperimentell samtidsmusikk. Gjennom tekniske ferdigheter og utforskende spillestil har han sørget for å utvide saksofonens klangmuligheter. Den norske bassisten Michael Duch er kjent for eksperimentell samtidsmusikk og som en grensesprengende improvisatør. Både Butcher og Duch har spilt med flere av de samme musikerne, blant annet med det legendariske ensemblet AMM, men under Jazzfest møtes de for aller første gang.

Releasekonsert
Nypan Trio som har sitt utspring i Trondheim, gir ut sitt debutalbum «Directions» og feirer dette med releasekonsert under Jazzfest. De tre musikerne har røtter i den amerikanske orgeljazztradisjonen med referanser til artister som George Benson og Dr. Lonnie Smith, men bandet har etterhvert utviklet sin egen, moderne stil. De originalskrevne komposisjonene bandet serverer er melodiske, hardt svingende og fulle av soul.

Jazzfest arrangeres 6. – 10. mai. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev