Nyheter

Kormøte og tuba i domkirka

Nærmere 100 utøvere skal inn i Molde Domkirke når når Oakland Interfaith Gospel Choir fra USA og norske Skruk møtes under Moldejazz 15. juli. To dager senere kommer tubaist Daniel Herskedal (bildet) med sitt nye, albumaktuelle prosjekt Slow Eastbound Train.

Moldenser Daniel Herskedal er en av de mest spennende tubaistene i dagens jazz. Han har spilt med artister og band som Django Bates, Jason Moran, Helene Bøksle, Trondheim Jazzorkester og Marius Neset,  og laget bestillingsverk til både Olavsfestdagene, Soddjazz og Moldejazz.  Hans nyeste prosjekt og album heter Slow Eastbound Train og har blitt til i samarbeid med pianist Eyolf Dale, perkusjonist Helge Andreas Nordbakken og Trondheimssolistene. Med unntak av en tolkning av Modest Mussorgskys «Bydlo», har Herskedal skrevet musikken på albumet selv.

– Her er det innslag av hjemlig så vel som orientalsk folkemusikk, oppstemt jazzimprovisasjon og dansende rytmikk, fengende melodilinjer, så vel som ettertenksomme, sørgmodige og tydelig sakrale innslag. Sistnevnte karakteristikk spesielt skulle være et godt tegn på hvorfor Herskedals Slow Eastbound Train skulle passe utmerket i Molde Domkirke fredag kveld 17. juli, sier Moldejazz i en pressemelding.

Kormøte
Oakland Interfaith Gospel Choir fra USA og Skruk møtes under Moldejazz i en hyllest til røttene begge korene har i gospelmusikk-tradisjonen. – Totalt teller korene med band nærmere 100 utøvere, noe som vil skape et solid trøkk samtidig som dynamikken vil være til stede, godt hjulpet av korenes karismatiske ledere Terence Kelly og Per Oddvar Hildre, forteller Moldejazz.

Oakland Interfaith Gospel Choir består, som navnet indikerer, av medlemmer med ulike trosbakgrunn, ikke mindre enn 13 trosretninger er representert i dagens utgave av koret. Koret har gitt ut tre plater og er i sommer på en Europa-turne hvor Moldejazz er tredje stoppested. Skruk er velkjent for Moldejazz-publikummet etter en rekke opptredener. Under ledelsen av Per Oddvar Hildre alias Prots, har koret helt siden starten i 1973 vært en spydspiss og grensesprenger innen norsk kormusikk. Koret har gjennom åra funnet, og blitt funnet av, spennende musikalske samarbeidspartnere i inn- og utland. Det nye samarbeidet med Oakland Interfaith Gospel Choir og Skruk ble til etter at Skruk gjorde konserter i California for et par år siden. Representanter fra OIGC hørte dem og ble så begeistret at de kastet frem tanken om å gjøre et prosjekt sammen. Prosjektet som nå har tatt form under tittelen «Røtter» tar sitt utgangspunkt i at tross kulturforskjeller mellom den amerikanske vestkysten og vestkysten i Norge så har vi felles spirituelle røtter.

Hele programmet til Moldejazz finner du her.

Fra forsiden

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Meld deg på vårt nyhetsbrev