Nyheter

Kongsberg-musikere med nye samarbeid

Kjente Kongsberg-musikere kommer til årets festival med nye musikalske samarbeid. Kongsberg-bassist Christian Meaas Svendsen spiller med jazznestor Arild Andersen, og festivalfavorittene Krokofant spiller nattkonsert på Energimølla med Kjetil Møster og Erlend Slettevoll som gjester.

Den store bassmester Arild Andersen møter en av de mest lovende unge bassister på den norske jazzscenen, Christian Meaas Svendsen. Arild Andersen har en lang, internasjonal karriere bak seg, og har vært sentral i noen av de mest markante konsertene i festivalens historie. Christian Meaas Svendsen er i ferd med å etablere seg ettertrykkelig i det norske jazzmiljøet med band som Mopti og Paal Nilssen-Love Large Unit. Førstnevnte band vant Jazzintro i 2012, og er for tiden aktuell med ny plate.

Trioen Krokofant, med to musikere fra Kongsberg, har virkelig gjort seg positivt bemerket den siste tida, med konserter på sentrale festivaler og mye ros for sin første plate. Krokofant har et uttrykk som treffer både rockefolket og frijazzerne. På årets festival får de med seg rutinerte gjester som virkelig evner å skru opp temperaturen enda noen hakk; saxofonisten Kjetil Møster og Erlend Slettevoll på tangenter. Kjetil Møster er kjent fra utallige band, både med sitt eget Øya-aktuelle prosjekt Møster! og med popnavn som Röyksopp og Datarock. Erlend Slettevoll er en sentral musiker i blant annet Grand General og The Core.

– Vi liker å løfte fram alle de gode musikerne med utspring fra Kongsberg. Det blir en aldri så liten sensasjon å høre Christian Meaas Svendsen i duo med Arild Andersen, og vi forventer ekstrem høy temperatur når Krokofant får med seg rutinerte livemusikere som Kjetil Møster og Erlend Slettevoll, sier Tor Dalaker Lund i festivalens programkomité.

Programmet til Kongsberg Jazzfestival finner du her.

Pressemelding: Kongsberg Jazzfestival
Pressefoto: Thomas Bjørnstad

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev