Nyheter

Kongsberg-musikere med nye samarbeid

Kjente Kongsberg-musikere kommer til årets festival med nye musikalske samarbeid. Kongsberg-bassist Christian Meaas Svendsen spiller med jazznestor Arild Andersen, og festivalfavorittene Krokofant spiller nattkonsert på Energimølla med Kjetil Møster og Erlend Slettevoll som gjester.

Den store bassmester Arild Andersen møter en av de mest lovende unge bassister på den norske jazzscenen, Christian Meaas Svendsen. Arild Andersen har en lang, internasjonal karriere bak seg, og har vært sentral i noen av de mest markante konsertene i festivalens historie. Christian Meaas Svendsen er i ferd med å etablere seg ettertrykkelig i det norske jazzmiljøet med band som Mopti og Paal Nilssen-Love Large Unit. Førstnevnte band vant Jazzintro i 2012, og er for tiden aktuell med ny plate.

Trioen Krokofant, med to musikere fra Kongsberg, har virkelig gjort seg positivt bemerket den siste tida, med konserter på sentrale festivaler og mye ros for sin første plate. Krokofant har et uttrykk som treffer både rockefolket og frijazzerne. På årets festival får de med seg rutinerte gjester som virkelig evner å skru opp temperaturen enda noen hakk; saxofonisten Kjetil Møster og Erlend Slettevoll på tangenter. Kjetil Møster er kjent fra utallige band, både med sitt eget Øya-aktuelle prosjekt Møster! og med popnavn som Röyksopp og Datarock. Erlend Slettevoll er en sentral musiker i blant annet Grand General og The Core.

– Vi liker å løfte fram alle de gode musikerne med utspring fra Kongsberg. Det blir en aldri så liten sensasjon å høre Christian Meaas Svendsen i duo med Arild Andersen, og vi forventer ekstrem høy temperatur når Krokofant får med seg rutinerte livemusikere som Kjetil Møster og Erlend Slettevoll, sier Tor Dalaker Lund i festivalens programkomité.

Programmet til Kongsberg Jazzfestival finner du her.

Pressemelding: Kongsberg Jazzfestival
Pressefoto: Thomas Bjørnstad

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Maria Norseth Garli

Maria Norseth Garli både album- og bokdebuterte fredag 22. mai: – Tanken er at boka og plata kan leve hver for seg, men for meg henger de sammen, og viser det gjensidige forholdet mellom den «ferdige» musikken som publikum får høre, og hele prosessen frem dit.

Nyheter

NTT: Siljes overjordiske kick

Silje Nergaard feirer 30 år som artist, Martin Horntveth om sine Jon Balke-favoritter og Balke selv om sin nyeste utgivelse, Janne Eraker om steppdansens vilkår i det frie feltet, del to i vår munnharpeserie og en prat om gjennomføringen av Mandaljazz.

Meld deg på vårt nyhetsbrev