Nyheter

Chrome Hill til Japan

Jazzrockbandet Chrome Hill reiser på lanseringsturné i Japan med det kritikerroste albumet Country of Lost Borders.

(pressefoto: Jørn Stenersen)

Sammen Roger Arntzen (In The Country, Ballrogg) på kontrabass og Torstein Lofthus (Elephant 9) på trommer er Chrome Hills låtskriver og baritongitarist Asbjørn Lerheim klar med seks konserter i Japan  fra 14. til 19. mars, med musikk fra sin fjerde langspiller. Atle Nymo (IPA, Motif) vikarierer for Jørgen Munkeby på saksofon.

Dette er første gang bandet spiller i Japan. Chrome Hills utgivelser har sirkulert i Japan i en tid, og bandet skal spille i Tokyo og i flere av de største byene i sentral-Japan. Spillestedene er SuperDeluxe i Tokyo, Nu Things i Osaka, New Combo i Fukuoka Urbanguild i Kyoto, Guggenheim House i Kobe og Inage Candy i Chiba.

I 2008 markerte jazzrock-bandet Chrome Hill seg som Urørt-favoritt og mottok gode kritikker internasjonalt for sitt tredje album Earthlings. Da Øyafestivalen senest i 2013 oppsummerte årets-beste-album-lister var både Country of Lost Borders og Earthlings inkludert. På Country Of Lost Borders henter bandet inspirasjon fra jazz, blues og americana og kobler det med et tyngre uttrykk fra rockens verden.

Pressen sier følgende om Country of Lost Borders:
-Keepem coming! Audun Vinger, Dagens Næringsliv
-Dette er kvartettens fjerde plate, og den etterlater liten tvil om at Chrome Hill har vært grovt underrepresentert på norske jazzscener de siste årene. Bergens Tidende (5/6)
-Musikken er virkelig super. Østlendingen (5/6)
-Intens alternativ Americana. Dag og Tid
Boblende geriljajazz. Oppland Arbeiderblad
-Hos Chrome Hill støter atmosfærisk og kraftfull jazz sammen med rockens trøkk og tyngde. Klassekampen
-Musikken er en godteskål for øret. Universitas

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev