Nyheter

Jenny Hval og Susanna til KongsbergJazz

Jenny Hval og Susanna kommer til Kongsberg Jazzfestival med det kritikerroste samarbeidet Meshes of Voice som nylig mottok Spellemannpris.

(Pressefoto: Andreas Ulvo)

Meshes of Voice er opprinnelig et bestillingsverk som første gang ble framført på Henie Onstad kunstsenter i 2009. Det ble gjort opptak av urfremføringen, men først fem år etter ble  Meshes of Voice på plate en etterlengtet realitet – til stor glede for fans og følgere av de to egenartede soloartistene.
Jenny Hval og Susanna Wallumrød kan etter hvert regnes som to av de sterkeste og mest originale stemmene i norsk musikkliv. Hver for seg har de begge solide solokarrierer, og sammen står de nå bak et prosjekt som har blitt hyllet av både kritikere og musikkelskere, og som for bare en uke siden ble hedret med Spellemannspris i kategorien ”Åpen klasse”.

– Vi gratulerer Jenny Hval og Susanna så mye med velfortjent Spellemannspris, og gleder oss til å presentere dette prosjektet på festivalen, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Meshes of Voice presenterer lytterne for et fengslende univers bestående av betroelser og forførelser, der mytiske skapninger utgjør en viktig kilde til inspirasjon. At utgivelsen hevdet seg i kategorien ”Åpen klasse” er karakteristisk for musikken som vanskelig lar seg plassere i en tydelig sjangerbås. Det britiske musikkmagasinet The Quiteus plasserte plata på topp ti over beste utgivelser i 2014, og også norske aviser som Dagbladet og Dagsavisen hadde plata høyt oppe på sine topplister, da fjoråret skulle oppsummeres.

Energimølla, torsdag 2. juli kl. 14.00. Billetter lagt ut for salg i dag.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev