Nyheter

Seks nye navn til Nattjazz

Steve Lehman Octet ga ut en av fjorårets mest kritikerroste jazzplater, og kommer nå til Nattjazz for første gang. Elephant9, Nils Økland Band, Humcrush, Espen Berg Trio og Reflections in Cosmo er også klare for festivalen i Bergen.

Steve Lehman er en av de mest spennende saksofonistene og komponistene som er kommet ut av den vitale og eksperimentelle New York-scenen de siste årene. I tillegg til prosjekter har han samarbeidet tett med ulike navn som Anthony Braxton, Vijay Iyer og Jason Moran. I 2014 ga Steve Lehman Octet ut det kritikerroste albumet «Mise en Abîme», og ble av 140 jazzkritikere stemt frem som årete beste utgivelse i den store Jazz Critics Poll. Søndag 31. mai tar han med seg oktetten til Bergen for første gang, med blant annet eminente Tyshawn Sorey bak trommene.

Norsk på Nattjazz
Elephant9 har blitt en sikker livefavoritt på både rock- og jazzfestivaler de siste årene. Fredag 5. juni returner trioen til Nattjazz, der de for alvor slo gjennom med sin stilsikre og gjennomførte blanding av jazz, prog og psykedelia.

Ståle Storløkken blir ellers en travel musiker på årets festival, og spiller i tillegg til Elephant9 med både Humcrush og Reflections in Cosmo på festivalen. Superbandet Reflections in Cosmo ble til etter at trommeslager Thomas Strønen og Storløkken i Humcrush ville eksperimentere med nye musikalske retninger. Etter å  ha utforsket fri improvisasjon og elektronikajazz som duo i Humcrush gjennom flere år, har de nå fått med seg sjangerakrobatene Kjetil Møster og Snah fra Motorpsycho på scenen. Musikalsk trekker kvartetten linjer fra psykedelia og prog¬rock til nyere former for impromusikk med dagens teknologi. Kort sagt rå musikk med fire av landets fremste musikere på scenen, torsdag 4. juni.

I tillegg kommer Norges ledende felespiller Nils Økland til årets festival med nytt band og ny ECM-utgivelse, onsdag 3. juni. Den lovende pianotrioen til Espen Berg er også bekreftet til åpningsdagen på Nattjazz 2015, torsdag 28. mai.

pressemelding: Nattjazz
pressefoto: Ken Micallef

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev