Nyheter

Djangofestivalen starter fredag

Fredag og lørdag er det igjen klart for Djangofestivalen på Cosmopolite i Oslo. På programmet står blant annet Hot Club De Norvège med den unge britiske gitaristen Remi Harris (bildet), og The Rosenbergs.

Helgas Djangofestival er den 36. i rekka. En rekke internasjonalt anerkjente stringswingere står som vanlig på programmet. Se hele oversikten her.
Nytt av året er jazzkafé på Bar Django på Grünerløkka lørdag og søndag ettermiddag med toppmusikere fra Frankrike, Nederland og Norge. I tillegg blir det organisert jamsession på Bar Django etter hovedkonsertene på Cosmopolite, begge kveldene. I forbindelse med festivalen utgis albumet DJANGO FESTIVAL (9) – med 20 nye talenter innen Djangomusikken

Startet av Jon Larsen
Djangofestivalen ble første gang arrangert i Norge i januar 1980. Initiativtaker var gitaristen Jon Larsen, og målsetningen var ”å skape et inspirerende, stimulerende og profesjonelt forum for Djangomusikk i Norge”. Festivalen har siden den gang blitt arrangert hvert eneste år, og konseptet er med tiden blitt etterfulgt i over 50 andre land. Festivalen har gjennom 36 år presentert alle de beste musikerne i genren, internasjonalt, sammen med de nye talentene etter hvert som de har kommet på banen. Blant de som har hatt sin debut på Djangofestivalen er Ola Kvernberg (2000), Jimmy Rosenberg (1993), Angelo Debarre (1989), Stochelo Rosenberg (1990), Florin Niculescu (2002) og Adrien Moignard (2009).

Fra forsiden

Now's the time

NTT 250: Jazz og omegn fra A til Å

Remsa feirer jubileum med et hendig oppslagsverk i digital remseform over alt vi har skrevet om siden høsten 2018 - inkludert en guide til nyttige ord og uttrykk.

Jazzfest Trondheim - torsdag 9. mai 2024

Hegdals himmelfart

Det er langt mellom Svartlamon og Jazzmeia Horns vokalgymnastikk på Dokkhuset.

Meld deg på vårt nyhetsbrev