Nyheter

Til Kongsberg Jazzfestival med nytt soloprosjekt

Pianist Morten Qvenild kommer til Kongsberg Jazzfestival med et splitter nytt soloprosjekt.

Pianisten og komponisten Morten Qvenild, en av mange fremtredende musikere fra Kongsberg, framfører sitt soloprosjekt ”HyPer(sonal) Piano” for første gang i fullt format på festivalen lørdag 4. juli. Dette blir også releasekonsert for Qvenilds aller første soloplate.

Morten Qvenild er kjent for mange etter at han i løpet av de siste 15 årene har satt sin tydelige signatur på godt over 50 utgivelser med artister og prosjekter som In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjell, Thomas Dybdahl, Susanna and the Magical Orchestra med flere. I dette soloprosjektet har Morten Qvenild utviklet hva han selv kaller ”the HyPer(sonal) Piano”. Sagt på fagspråket arbeider han med å utvikle den soniske paletten til flygelet ved å integrere elektronikk i forskjellige former og på ulike måter i flygelet.

Morten Qvenilds «HyPer(sonal) Piano»: Energimølla, lørdag 4. juli kl. 19.00
Billetter er i salg.

Fra forsiden

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Mandaljazz 10-årsjubileum - Cosmopolite 12. april 2024

Mandalitter og kosmopolitter

KONSERT: Frijazz, soul og kunstfreaks kler også de store norske scenene, som da Mandaljazz og Andreas Røysums bande med hell inntok Cosmopolite.

Meld deg på vårt nyhetsbrev