Nyheter

Sesongåpner Kampenjazz

Kvartetten Torstein Ekspress sesongåpner Kampenjazz søndag 18. januar.

– Etter en stor og suksessrik høst ved Kampenjazz møter vi denne våren det aller beste ung norsk jazz har å by på i dag. Noen er gamle venner, noen nye. Noen er unge, noen kan være (noe) eldre. Men det er ett kjennetegn som alltid holder stikk: Kampen-venner bidrar alltid til kreativt samspill på høyt internasjonalt nivå, mellom musikere som alltid er unge i sinn, forteller Kampenjazz i en pressemelding.

Torstein Ekspress med Torstein Lavik Larsen (trompet), Hanna Paulsberg (saksofon), Fredrik Luhr Dietrichson (bass) og Hans Hulbækmo (trommer) er ett av bandene som har markert seg i den norske jazzfloraen. Søndag åpner de sesongen på Kampenjazz. Senere på våren blir det konserter med blant andre Fåx Trått (Kristoffer Kompen m.fl.) og Sjøen. Hele Kampenjazz-programmet finnes her.

Residerende kapellmester
I 2014 fikk Mats Eilertsen muligheten til å presentere tre ulike band på Kampenjazz. Nå utvikles konseptet residerende kapellmester videre og denne våren er det Helge Lien som får mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale. Han spiller tre konserter med tre forskjellige band, alle helt nye initiativ; en konsert med unge musikere fra Norges musikkhøgskole, en skandinavisk kvartett og en trio som spiller musikk fra den rike katalogen etter Bill Evans.

 

 

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev