Nyheter

Jazznominasjoner klare

Nominasjonene til Spellemann 2014 ble offentliggjort i dag. I jazzkategorien er Jan Gunnar Hoff, Karl Seglem, Marius Neset (bildet) med TJO, Ola Kvernberg, samt in the country / Slettahjell/Wesseltoft / Reiersrud nominert.

Albumet Jazz At The Berlin Philharmonic II – Norwegian Woods er et liveopptak med In the country, Solveig Slettahjell, Bugge Wesseltoft og Knut Reiersrud fra en utsolgt konsert i Chamber Music Hall i Berlin Philharmonie.  Nå er denne plata nominert som én av fem i jazzkategorien til Spellemann 2014.  Karl Seglem er nominert for sin plate Som Spor, Ola Kvernberg  for The Mechanical Fair, Marius Neset & Trondheim Jazzorkester med Lion, og fjorårets Buddyprisvinner Jan Gunnar Hoff med albumet Fly North.

I kategorien «Åpen klasse» er de nominerte Arve Henriksen, Gammalgrass, In The Country & Frida Ånnevik og Jenny Hval & Susanna.  De jazzutdanna musikerne i popbandet Highasakite er nominert til hele tre priser;  «Popgruppe», «Komponist» og «Tekstforfatter».

 

 

 

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev