Nyheter

Roggen blir Tingingsverk-komponist

En av landets mest verdsatte vokalister, Live Maria Roggen, skriver Tingingsverket til Vossa Jazz 2015.

(pressefoto: Helge Lien)

Live Maria Roggen har gått musikkgradene fra hun spilte fiolin og sang på Foss videregående skole til dagens stilling som professor i jazzsang ved Norges Musikkhøgskole. Hun var med å starte opp Wibutee i 1997 og har siden gjort stor suksess med Come Shine. Som soloartist mottok Roggen Spellemannprisen i 2007 for plata Circuit Songs.

– Vossa Jazz er svært stolte av å presentera Live Maria Roggen som Tingingsverkkomponisten 2015. Roggen er ein spanande musikar og komponist som no skal setja saman sitt drøymelag og jobba fram det 34. Tingingsverket i rekkja. Me ser med glede og forventing fram mot urframføringa som finn stad i Palmehelga på Voss, sier daglig leder i Vossa Jazz, Trude Storheim

Neste års Tingingsverk skal være en videreutvikling av Live Maria Roggen sitt tidligere arbeid med egne komposisjoner og improvisasjonsarbeid. Hun arbeider innenfor en gehørstradisjon der utøverne og samspillet påvirker komponeringen, hvor musikerne sine særpregede uttrykk, og møtet mellom de og komposisjonene, blir en del av den skapende prosessen.

– Verket har arbeidstittelen Apokaluptein – The uncovering. De  to titteldelene betyr mer eller mindre det samme: apokaluptein (gr.) er opprinnelsen til det kjente ordet apokalypse, altså verdens undergang, men i seg selv betyr det å avdekke, avsløre. Når noe bryter sammen, kommer et nytt lag av virkeligheten til syne, forteller Live Maria Roggen.

Hun hører for seg et lydbilde med både akustiske og elektroniske/manipulerte elementer. Roggen har valgt ut et ensemble av musikere som hun tenker kan være en kraftfull rytmisk enhet, men som òg kan skape både dype og eteriske lydrom. Tekstene er assosiasjoner rundt en historie som er rotfestet i vår urolige tid.

Tingingsverket 2015 framføres i Vossasalen lørdag 28. mars klokka 18:00.

Live Maria Roggen – vokal
Eivind Lønning – trompet
Lene Grenager – cello
Hilmar Jensson – gitar
Sondre Meisfjord – bass, vokal
Audun Kleive – trommer, perkusjon, prog
Asle Karstad – lyddesign

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Iver Christopher Cardas

Gitarist Iver Christopher Cardas stakk nylig av med førsteprisen i Jarek Śmietana Jazz Guitar Competition i Krakow. Denne høsten flyttet han til New York og startet studier ved prestisjetunge Manhattan School of Music.

Nyheter

Debatt og samtale om unge kunstneres hverdag

Torsdag 2. desember skal samtaleserien SAMT undersøke hvordan unge kunstneres hverdag og yrkesliv ser ut etter pandemien. I panelet sitter blant annet unge musikere og komponister og kulturbyråden i Oslo. Arrangør er nyMusikk i samarbeid med Norsk jazzforum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev