Nyheter

Come Shine åpner Kongsberg Jazzfestival

Publikumsfavorittene Come Shine topper laget og tar med seg Jan Erik Vold, Knut Reiersrud, Knut Aalefjær og Kongsbergs egen Eirik Tovsrud Knutsen på festivalens åpningskonsert.

Det aller første artistslippet for Kongsberg jazzfestival 2015 kan skilte med publikums- og kritikerfavoritten Come Shine. Det er to år siden sist bandet gjestet festivalen, den gang aktuelle med et rykende ferskt comeback etter ti års pause. I løpet av tiden som har gått siden sist har bandet gitt ut albumet ”Red and Gold”, holdt en storslagen releasekonsert på hovedscenen i Den Norske Opera, turnert Norge på kryss og tvers og og blitt et liveband i jazzens elitedivisjon.

Celebre gjester
Til konserten i Kongsberg kino onsdag 1. juli har Come Shine toppet laget med fire celebre gjester: jazzpoeten Jan Erik Vold og gitarmagikeren Knut Reiersrud, samt to andre av landets ypperste spesialister på sine felt; slagverker Knut Aalefjær og hammondorganist Eirik Tovsrud Knutsen. Dette var også noen av gjestene Come Shine hadde med seg på sin storslåtte releasekonsert i operaen – og det er tydelig at samarbeidet ga mersmak.

– Vi er glade for å kunne ønske Come Shine tilbake til byen, og med dette stjernelaget av musikere tror vi det blir en pangstart på den 51. utgaven av Kongsberg jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Come Shine med gjester består av: Live Maria Roggen (vokal), Erlend Skomsvoll (piano og arr.), Sondre Meisfjord (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) + Jan Erik Vold (dikt og stemme), Knut Reiersrud (gitar), Knut Aalefjær (perkusjon og melodisk slagverk), Eirik Tovsrud Knutsen (Hammond B3)

Kongsberg kino, onsdag 1. juli kl. 19.00

pressemelding: Kongsberg Jazzfestival
Pressefoto: Come Shine (pressefoto: Egil Hansen)

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Henriette Hvidsten Eilertsen

- Det er mer spennende å forme fløytas egen identitet i den moderne jazzen fullt og helt, forteller Henriette Hvidsten Eilertsen som første i Norge med bachelorgrad i jazzfløyte. Eilertsen kom nylig hjem fra en bærekraftig turne i Frankrike, har gitt ut singel med trioen sin, og var en av initiativtakerne til OJKOS som hun skal gi ut album med i 2024.

Now's the time

NTT: Symre og Øyunn er dagens navn

Juleskeptisk låt fra Symre Bang, Øyunn utforsker usikkerheten på sin albumdebut, protestjazz fra Dafnie og rapporter fra Kris Davis og Lee Ritenour.

Meld deg på vårt nyhetsbrev