Nyheter

Gregory Porter åpner OsloJazz

Grammyvinner og publikumsfavoritt Gregory Porter åpner Oslo Jazzfestival i Operaen mandag 10. august 2015. Men allerede denne uka kan Porter oppleves i Stavanger og Bergen.

Den amerikanske sangeren Gregory Porter har blitt svært populær i Norge. Under Oslo Jazzfestival i 2012 delte han scenen i Operaen med Solveig Slettahjell og KORK, og senest i vår var han tilbake i Oslo med to utsolgte konserter på Nasjonal jazzscene. Denne uka kan Porter oppleves i Stavanger og Bergen, henholdsvis torsdag og fredag.

Det er ikke bare blant publikum at Porter er populær,  men også blant musikerkolleger. Han har sunget med storheter som Stevie Wonder og samarbeidet med musikere som Robert Glasper, Gilles Peterson, Jamie Cullum m.fl. I tillegg til å høste anerkjennelse fra musikerkolleger har Gregory Porter blitt belønnet med Grammy-prisen i kategorien beste vokaljazz for sitt siste album Liquid Spirit og Grammy-nominasjoner for beste tradisjonelle R&B-vokal i 2012 og beste vokaljazz for sitt debutalbum i 2010.

Billetter til Gregory Porters åpningskonsert i Operaen kan kjøpes her.

Fra forsiden

Nyhet

Kulturdebatter og konsert under Arendalsuka

Under Arendalsuka onsdag 17. august inviteres det til innlegg og debatt om regionale kulturfond og en samtale med Maria Schneider om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. Senere samme kveld skal Maria Schneider og Oslo jazzensemble fremføre musikk fra Schneiders storverk Data Lords.

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Meld deg på vårt nyhetsbrev