Nyheter

Drømmestipend til fire musikere i Nord-Norge

Marit Sandvik (bildet), Marie Vangen, Alexander Årøen Pedersen og Finn Sletten mottar stipend fra Nordnorsk jazzsenter til å utvikle sine drømmeprosjekt.

(foto: Steve Nilsen)

– Nordnorsk Jazzsenter har tatt initiativ til å gi ut fire stipend til musikere bosatt i Nord-Norge. Vi har vært på jakt etter de gode ideene og de innerste drømmene. Og målet har vært å styrke jazzens rolle i Nord-Norge, sier Ulla-Stina Wiland, daglig leder i Nordnorsk jazzsenter.

Styrene i Nordnorsk jazzsenter og Nordnorsk Jazzforum sier de er begeistret over alle de spennende prosjektene som det ble søkt om, og i alt 14 kandidater ble vurdert.
Følgende fire musikere mottar «drømmestipend»:
–          Marit Sandvik, kr 60 000,- til prosjektet «Marit Sandvik meets Maurizio Picchio»
–          Marie Vangen, kr 60 000,- til prosjektet «Marie Vangen & Slowcore»
–          Alexander Årøen Pedersen,  kr 40 000,-, til prosjektet «Den Blå Noten»
–          Finn Sletten, kr 40 000,- til utvikling av barneforestilling

Nordnorsk Jazzsenter (NNJS) er et regionalt produksjons-, formidlings- og kunnskapssenter for jazz med de tre nordligste fylkene som virkeområde. NNJS har som hovedformål å stimulere til økt virksomhet og formidling av jazz og beslektede musikkformer, arbeide for og med frilansmusikere, drive arrangørutvikling, styrke regionens nettverk av spillesteder for jazz, og drive pedagogisk virksomhet.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev