Nyheter

Sesongstart på Kampenjazz

Lena Nymark (bildet) åpner høstsesongen på Kampenjazz i Oslo søndag 14. september.

Kampenjazz fortsetter det gode samarbeidet med Nordic Black Theatre og inviterer til en ny konsertsesong i den tidligere metodistkirken i Hollendergata på Grønland i Oslo.

– Denne høsten møter vi det aller beste ung norsk jazz har å by på i dag. Noen er gamle venner, noen nye. Noen er unge, noen kan være (noe) eldre. Men det er ett kjennetegn som alltid holder stikk: Kampen-venner bidrar alltid til kreativt samspill på høyt internasjonalt nivå, mellom musikere som alltid er unge i sinn, skriver Kampenjazz i en pressemelding.

Lena Nymark sesongåpner
Det er plateaktuelle Lena Nymark som åpner sesongen søndag 14. september. Hun slapp sin første plate under eget navn i mai i år, men er likevel ikke noe nytt navn i norsk jazz. Nymark er kjent fra den elektroakustiske trioen Dinosau, hun synger med Terje Isungset i hans is-prosjekt, hun er med i tuba-sang duoen Silucian Town, synger med Hanne Hukkelberg, jazzkvintetten Florebius og med Trondheim Jazzorkester.
På konserten søndag har hun med seg Andreas Ulvo på keyboards, Ellen Andrea Wang på bass og Stig Rennestraum på trommer.

Kampenjazz-høsten:
14. september kl. 20:00 – SESONGSTART: Lena Nymark
21. september kl. 20:00 – Liv Ulvik-band
28. september kl. 20:00 – DOBBELTKONSERT: Håkon Kornstad og Vigleik Storaas
5. oktober kl. 20:00 – Subtrio
12. oktober kl. 20:00 – Jubileumskonsert: Vi feirer Abdullah Ibrahims 80-årsdag
19. oktober kl. 20:00 – DOBBELTKONSERT: Neset/Herskedal og Eikrem/Jerve
26. oktober kl. 20:00 – Skadedyr
2. november kl. 20:00 – URPREMIERE: Elin Rosseland  Prosjekt Favorites
9. november kl. 20:00 – Waldemar 4
16. november kl. 20:00 – Oslo Musikk- og kulturskole: ProsjektSuperStorband
23. november kl. 20:00 – Palestinakonsert i smarbeid Palestinakomiteens Kunstnerutvalg og Nordic Black Theatre – Aladin Dreams
30. november kl. 20:00 – Rafiki Road Trip
7. desember kl. 20:00 – Juletoner

Les mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Nyhet

Stort lørdagsslipp fra Kongsbergjazz

Tre nye artister annonseres til lørdagen på Kongsberg Jazzfestival. Susanna kommer med sitt Baudelaire-prosjekt med samtidsorkesteret Oslo Sinfonietta, Per Zanussi presenterer sin splitter nye kvartett, og Ingrid Olava gjester poesioasen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev