Nyheter

Ella-prisen til Elveland

Grunnlegger av Improbasen og Kids in Jazz, Odd André Elveland, mottok i går Oslo Jazzfestivals store hederspris Ella.

(foto: Egil Austrheim/Oslo Jazzfestival)

En sentral tradisjon knyttet til Oslo Jazzfestival er utdelingen av Ella-prisen. Prisen deles ut for å hylle personer som har gjort en ekstraordinær innsats for jazzen, jazzmiljøet i Oslo og for Oslo jazzfestival. Prisen er formet av kunsteren Christian Tømmerås og er en statue av Ella Fitzgerald – en av jazzens storheter og en del av jazzens grunnmur.

Begrunnelse for året pris:
«Årets naturlige mottaker av Ella-prisen 2014 er Odd Arne Elveland – en av de som driver grunnleggende konstruksjonsarbeid og som bringer unge inn i den rike floraen av musikkuttrykk jazzen representerer.

Et arrangement under festivalen kalles «Kids in Jazz». «Kids in Jazz» er basert på arbeidet til Improbasen, en institusjon få utenfor miljøet kjenner, men som desto flere unge musikere er blitt kjent med. Gjennom Improbasen gjør Odd Andre Elveland en fantastisk jobb. Musikeren, komponisten, arrangøren og pedagogen Elveland har med entreprenørskap, stort engasjement, pedagogiske evner og solid jazzbasis skapt en institusjon, et ressursenter for barn som vil lære om jazz og improvisasjon. Et konsept som etter hvert har spredt seg over hele Norden.

Vi mener derfor at årets naturlige mottaker av Ella-prisen er Odd Andre Elveland.»

Fra forsiden

The Core - Victoria, Nasjonal jazzscene - fredag 12. april 2024

Kjerneverdienes festkveld

KONSERT: The Core virvler opp tradisjoner og spiller dem på plass.

Now's the time

NTT: Soulkick i vårsola

Thea Grant synger om havet, Amund Stenøien tolker John Coltrane, Hannah Furberg snakker om Amy Winehouse og Utlandet er ute med ny musikk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev