Nyheter

50-timers jammen vel blåst

Det er fredag, klokken er 14:00 og et av årets største stunt «50-timers jammen» er sørgelig nok over. Publikum har kost seg med musikk døgnet rundt siden onsdag og hele sulamitten er blitt streamet live. Hva nå?

Tekst: Mediegruppa i Kongsberg jazzfestival
Foto: Martin Marki

Prosjektleder for 50-timersjammen, Eirik Havnes, kan berolige publikume med at det kommer til å skje mer på Naustet under festivalen og det blir også mer jam.

Naustet ble etablert på Trænafestivalen i 2010, og er blitt et mobilt kulturhus med scene, bar og badstue. Kulturhuset har reist rundt på flere norske festivaler og befinner seg nå midt i Flerbrukskrysset i Kongsberg.

Mange folk har vært innom for å slappe av i atmosfæren som Naustet og Lanternen utstråler. Skuelystne og ørenysgjerrige har også tatt turen inn på Naustet for å få med seg artistene som spiller på 50-timers jammen.

Artister i alle aldre har bidratt, og de mindre erfarne er blitt tatt godt inn i varmen og deltatt i et lærerikt og inspirerende ensemble. Og det er akkurat dette som har vært så fint med konseptet – musikere fra hele landet har tatt turen til Kongsberg for å bidra til den 50-timers musikkorgien. Både Paal Nilssen-Love, Hans Hulbækmo og Axel Skalstad er blant de som har vært innom.

Se bilder fra Naustet og 50-timers jammen på flickr.

Naustet vil ikke stå tomt selv om jammen er over, og allerede fredag kveld tar Elena Wolay med seg det svenske suksess-konseptet «Jazz är Farligt» til Naustet kl. 20:00. Elena er et kjent fjes i det svenske frijazzmiljøet, og hun tar med seg en del musikalske venner for kvelden. Også lørdag kveld blir det klubb i Naustet kl. 23:00 når DJ Audun Vinger serverer 70- og 80-talls soul fra vinyl, ispedd en og annen kremlåt fra moderne tid.

Selv om jam-maratonet nå er over så har man allikevel mulighet til å oppleve jazz i fri utfoldelse på Odd Fellow. Fredag og lørdag leder Kongsberg-trommis Axel Skalstad jam-konseptet «Titta Jag Flyger» kl. 23:30.

 

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev