Nyheter

50-timers jammen vel blåst

Det er fredag, klokken er 14:00 og et av årets største stunt «50-timers jammen» er sørgelig nok over. Publikum har kost seg med musikk døgnet rundt siden onsdag og hele sulamitten er blitt streamet live. Hva nå?

Tekst: Mediegruppa i Kongsberg jazzfestival
Foto: Martin Marki

Prosjektleder for 50-timersjammen, Eirik Havnes, kan berolige publikume med at det kommer til å skje mer på Naustet under festivalen og det blir også mer jam.

Naustet ble etablert på Trænafestivalen i 2010, og er blitt et mobilt kulturhus med scene, bar og badstue. Kulturhuset har reist rundt på flere norske festivaler og befinner seg nå midt i Flerbrukskrysset i Kongsberg.

Mange folk har vært innom for å slappe av i atmosfæren som Naustet og Lanternen utstråler. Skuelystne og ørenysgjerrige har også tatt turen inn på Naustet for å få med seg artistene som spiller på 50-timers jammen.

Artister i alle aldre har bidratt, og de mindre erfarne er blitt tatt godt inn i varmen og deltatt i et lærerikt og inspirerende ensemble. Og det er akkurat dette som har vært så fint med konseptet – musikere fra hele landet har tatt turen til Kongsberg for å bidra til den 50-timers musikkorgien. Både Paal Nilssen-Love, Hans Hulbækmo og Axel Skalstad er blant de som har vært innom.

Se bilder fra Naustet og 50-timers jammen på flickr.

Naustet vil ikke stå tomt selv om jammen er over, og allerede fredag kveld tar Elena Wolay med seg det svenske suksess-konseptet «Jazz är Farligt» til Naustet kl. 20:00. Elena er et kjent fjes i det svenske frijazzmiljøet, og hun tar med seg en del musikalske venner for kvelden. Også lørdag kveld blir det klubb i Naustet kl. 23:00 når DJ Audun Vinger serverer 70- og 80-talls soul fra vinyl, ispedd en og annen kremlåt fra moderne tid.

Selv om jam-maratonet nå er over så har man allikevel mulighet til å oppleve jazz i fri utfoldelse på Odd Fellow. Fredag og lørdag leder Kongsberg-trommis Axel Skalstad jam-konseptet «Titta Jag Flyger» kl. 23:30.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev