Nyheter

Ord i sentrum på KongsbergJazz

Konsertserien «Poesioasen» har vært et fast innslag på Kongsberg Jazzfestival i mange år. Her er det teksten, ordet, som står i sentrum. I år presenterer Poesioasen konserter med folkefavoritten Ole Paus og vokalist Heidi Skjerve (bildet).

Den folkekjære trubaduren Ole Paus vil møte sitt publikum på Christians kjeller fredag ettermiddag under Kongsberg jazzfestival. Etter en lang karriere har Paus etablert seg som en av nasjonens favorittartister.  Bitende satire og besk ironi var tidlig framtredende trekk i hans tekster, men nå har ofte poeten overtaket, og et mildere og mer forsonende uttrykk har  fått en stadig større plass i hans repertoar.

På Energimølla dagen etter får vi høre tekster og melodier av et helt annet slag. Den fine vokalisten Heidi Skjerve fra Rennebu har streifet omkring i de trønderske skoger på jakt etter gamle toner, slåtter, salmetoner, viser og dikt. Resultatet har blitt særdeles vakkert og originalt. Her er det alvor og skjemt, lengsel og nærhet, hvile og trøst, livsvisdom og undring.

– Til å formidle disse tekstene har Heidi Skjerve med seg noen av våre fineste jazzmusikere. Dette er Norges svar på ‘Jazz på svenska’, dette er folkemusikkjazz på sitt aller fineste, forteller Kongsberg Jazzfestival i en pressemelding.

(pressefoto Heidi Skjerve: Pinch/Tom Gustavsen)

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev