Nyheter

Feirer den internasjonale jazzdagen

Onsdag 30. april er den internasjonale jazzdagen. Det feires over fire dager på Caféteatret i Oslo.

Den internasjonale jazzdagen ble opprettet i 2011 av UNESCO. Årets vertskapsby er Osaka, men jazzdagen feires over hele verden.

– For andre år på rad er vi stolt av å feire den internasjonale jazzdagen i Oslo! Vi feirer over flere dager med spennende musikalske arrangementer for alle aldre på Cafeteatret, sier arrangørene i en pressemelding.

Konserter, Jazz slam og jazzkafé for barn
Feiringen i Oslo starter på selve jazzdagen, 30. april. Da er det Open Xpressions, en scene som opprinnelig holdt til på MS Innvik, som har sin jazz spesial. På scenen står blant andre Moksha og Rotlaus ungdom fra Oslo samt Jhiko Manyika fra Tanzania. Dagen etter skal slam poesi møte jazz. Henry Bowers tar turen fra Sverige og leverer slam poesi med Taro Vestøl Cooper, Hannah Wozene Kvam, Sarah Ramin Osmundsen og gjester. Musikken leveres av to av Islands musikalske sønner Beatur og Ziggy,  og fra Oslo kommer Ivan Mazuze Kvartett.
Fredag 2. mai blir det konsert med Diom de Kossa & Touba Orchestra. En musikalsk smeltedigel som kommer til uttrykk i moderne, afrikansk jazz, soul & groove. Ibou Cissokho Trio åpner kvelden med korabasert vest-afrikansk musikk.

Feiringen avsluttes søndag 4. mai med Barnas Jazzcafé der dyktige barn imponerer med sine musikalske ferdigheter. Det er Improbasen som står bak dette konseptet som har turnert også internasjonalt. Denne gangen står Caféteatret for tur, og i forbindelse markeringen av den internasjonale jazzdagen, får vi oppleve en spesialutgave av Barnas Jazzcafé, med gjester fra Sverige, Østerrike og Sveits, i tillegg til barn fra Stavanger, Sandnes og Improbasens egne elever.

Cafeteatret holder til i Hollendergata 8 på Grønland i Oslo.

Mer om programmet her.
Den internasjonale jazzdagen.

Jazzdagen(e) arrangeres av Nordic Black Theatre, Samspill International Music Network, Kampenjazz, Open Xpressions, SLAM! og Barnas Jazzhus, i samarbeid med UNESCO.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev