Nyheter

Talentutvikling på Vestlandet

Unge jazztalenter skal vise seg fram under Jazz i Sikte i Bergen fredag 4. april og Stavanger lørdag 5. april.

Fem band står på scenen på Sardinen i Bergen fredag; Martin Vinje Trio (bildet) Molecules, Julius!, Mørkeblå og Liberty Pop. I Stavanger spiller De Grønne Glitrende, AG-3, Kuba, Sidensvans, SONDER, Aleksi Heinola Songs.

Jazz i Sikte ble startet opp som et samarbeid mellom Bergen Jazzforum, Vestnorsk Jazzsenter og Nattjazz, med et ønske om å stimulere jazzinteressen og rekrutteringen blant unge musikere i og fra Vestlandsregionen, ved å gi dem muligheten til å vise seg frem på en etablert scene. Jazz i sikte har vært et fast innslag på Bergen jazzforums vårprogram siden 2001, med Bergmund Waal Skaslien som prosjektleder. Improvisasjonsmusiker Bergmund Waal Skaslien startet prosjektet da han var i siviltjeneste på hos Vestnorsk Jazzsenter, Bergen jazzforum og Nattjazz.

– Samarbeidet har siden blitt mer undervisnings- og workshopbasert med fokus på at jazztalentene skal ha en felles opplevelse av en kanonbra konsert sammen, hvor alle støtter hverandre, forteller Waal Skaslien. Bandene får undervisning i løpet av vårsemesteret av Bergmund Waal Skaslien, og i tillegg legges det opp til en felles workshop.

Utvider med Stavanger og Haugesund
Grieg-akademiets jazzlinje har siden oppstarten vært med på å prege Jazz i sikte på grunn av sin plassering i Bergen. I fjor var det en merkbar økning i påmeldinger fra studenter i Stavanger og det førte til at Stavanger Jazzforum og Institutt for musikk og dans UiS på kort varsel ble medarrangør. I år blir det derfor arrangert en klubbkonsert på Bergen jazzforum fredag 4. april og dagen etter en konsert i Stavanger Jazzforum sitt nye klubblokale Spor 5.

– Ideen om en dobbeltkonsert startet med at band fra Stavanger begynte å gjeste Jazz i sikte-konserten i Bergen. Det ble en flott nettverksskapende fellesopplevelse, med faglig utveksling og førte til at nye band ble formet med musikere fra begge institutter, sier Skaslien.

En jury vil hvert sted velge ut ett av bandene fra de to regionskonsertene som vil gjøre dobbeltkonsert både på Maijazz og Nattjazz i 2014. I tillegg blir et av bandene fra Stavanger konserten plukket ut til å spille på Sildajazz.

Jazz i sikte har fungert som et springbrett for mange av deltakerne. Blant tidligere deltakere i Jazz i Sikte er Marius Neset, Chilli Vanilla, Martin Halla, Ine Hoem, Stein Urheim, Christina Bjordal, Machine Birds, Morning has occurred,  Peder Losnegård (Lido Lido), Sjur Hjeltnes, Ida Maria( Sivertsen) og samtidskomponist Julian Skar.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev