Nyheter

Cortex til Japan

I dag setter Cortex seg på flyet til Japan for å gjøre en turné med seks konserter.

Med over femti livekonserter og to studioalbum har Cortex markert seg som en av de sterkeste tilvekstene til den norske jazzscenen. Medlemmene har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og Stavanger, og har alle markert seg i en rekke konstellasjoner deriblant med Mathias Eick Quintet, Susanne Sundfør, Team Hegdal, Saka, Zanussi 5, Friends & Neighbors, Honest John og The Heat Death. I oktober 2012 slapp Cortex sitt andre album, Göteborg, til rosende omtale i både norske og internasjonale medier.

«Herlig brautende, støyende høyenergijazz med 60-tallsavantgarde i kastene, men likevel så melodi-og pulsforankret at den går raskt til både føtter, hofter og hode og beholder grepet til siste tone.»  – Dagbladet

«Göteborg establishes Cortex as one of the greatest bands currently working in Norway.»Allboutjazz.com

Cortex består av Thomas Johansson på trompet, Kristoffer Berre Alberts på saksofon, Ola Høyer på bass og Gard Nilssen på trommer.

Japanturné:
12. mars New Combo, Fukuoka
13. mars Ashita No Chizu, Kagoshima
14. mars At Hall, Oita
16. mars Big Apple, Kobe
17. mars Jazz Candy, Chiba
18. mars Super Deluxe, Tokyo

(Foto: Utku Tavil)

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyheter

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev