Nyheter

Jazz under by:larm

Nasjonal jazzscene presentere noen av de mest spennende unge jazzbandene for publikum og musikkbransje under by:larm i Oslo denne helga.

torg_web-630x430
Torg

I år er ikke Nasjonal jazzscene en del av bylarms offisielle konsertprogram da by:larm har valgt å bruke konsertscener stort sett kun rundt Youngstorvet. Likevel ønsker jazzscenen, kun fem minutters gange unna, å invitere bylarm-delegater til en smak  av norsk jazz. Fredag og lørdag er det fri entré med bylarm-pass.

Det er Bugge Wesseltoft som i samarbeid med Nasjonal jazzscene har satt sammen to konsertkvelder med et kippe utvalgte band som de mener lyser opp jazz-norges fremtid. Fredag får vi høre Torg og Krokofant før kvelden avsluttes med et solosett av Bugge. Lørdag spiller Pixel, Emilie Christensen og Obara international Quartet.

Torg er en kvartett som spiller minimalistiske, konkretistiske og krusedullaktige komposisjoner av bandleder Johan Lindvall. Musikken balanserer på slakk line mellom å være komponert og å være improvisert og åpner opp små landskaper av lyd der vi får rom til assosiere fritt.

Krokofant
Krokofant

Krokofant er en ny, norsk trio som spiller energisk og eksplosiv jazz. Disse unge gutta regnes som det neste, store, med musikk som både er fri og strukturert, frisk og fantastisk! Debutplata slippes på Rune Grammofon i februar 2014.

Pixel er et av de store stjerneskuddene på den norske jazzhimmelen de siste årene, ledet av bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Pixel kombinerer de jazzens improvisasjonsmuligheter med indierockes energi og meloditeft. Resultatet er fengende, groovy og friskt! Pixel er også satt opp i Bylarms offisielle konsertprogram to ganger.

Emilie Christensen
Emilie Christensen

Emilie Christensen er invitert til  til å spille et sett med Bugge Wesseltoft. Emilie er en super stemme vi kjenner fra Play Tell, Sam´s shirt og flere samarbeid. Bugge varmer tangentene, dette er en duo å se fram og opp for, i følge Nasjonal jazzscene.

Obara international Quartet er et direkte resultat av det det internasjonale talentutviklingsprogrammet Take 5 Europe. Den polske saxofonisten Maciej Obara møtte Ole Morten Vågan (bass) og Gard Nilssen (trommer) i England vinteren 2012 og inviterte de to til Polen for å spille noen konserter der pianisten Dominik Wania ble inkludert, og vips var et nytt band etablert – Obara Intenational Quartet. Bandet spiller moderne akustisk jazz inspirert av den store polske komponisten og pianisten Krzystof Komeda.

 

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev