Nyheter

Norsk jazz på italiensk

Den italienske journalisten Luca Vitali har en forkjærlighet for norsk jazz. Nå har han gitt ut en bok som forteller om den norske jazzscenen fra 60-tallet og fram til i dag.

Luca Vitali
Forfatter Luca Vitali skriver til daglig for Giornale della Musica, AllAboutJazz Italia og InSound. Han har samarbeidet med norske organsinasjoner og instutisjoner gjennom mange år og har svært god kjennskap til norsk jazz.

I boka  “Il Suono del Nord – La Norvegia protagonista della scena jazz Europea” skriver Luca Vitali om den grunnleggende rollen Norge spilte i Europa for å frigjøre jazzen fra sine afro-amerikanske røtter, og hvordan den norske jazzscenen idag har blitt en av verdens mest innovative og originale scener. Forfatteren forteller om konserter, musikere , klubber og plateselskaper, festivaler og møter. Han skriver om Jan Garbareks første møte med ECM-sjefen Manfred Eicher, og hvordan dette åpnet dørene for norske jazzmusikere internasjonal. Boken forteller viktig klubbhistorie fra Club7 til Blå, og Vitali utforsker sammenhengen mellom jazz og andre musikksjangre, og beskriver det han mener er den virkelige essensen av moderne norsk jazz.

Boka finnes foreløpig kun på italiensk. Den kan bestilles her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev