Nyheter

Feirer 10-års jubileum

Spellemann-vinner Susanna Wallumrød feirer ti år som plateartist. Jubileumshelgen som starter torsdag 30. januar innholder konserter på Henie Onstad Kunstsenter, låtslipp, premiere på kortfilm og et dypdykk i Susannas debutalbum under Classic Album Sunday .

Susanna har siden debuten i februar 2004 med Susanna and the Magical Orchestra ‘List of Lights and Buoys’, utgitt 9 album til sammen på velrennommerte Rune Grammofon, Grappa Musikkforlag og tyske ECM Records – og nå også på egen label; SusannaSonata. Susanna kan i 2014 se tilbake på 10 år som plateartist, og vil markere dette utover året som kommer. Jubileumsåret starter med en bred markering i Oslo førstkommende helg.

Åpner utstilling med nyskrevet musikk
Torsdag 30 januar vil Susanna sammen med nederlandske Jessica Slighter fremfører nyskrevet materiale komponert for utstillingen «Vi lever på en stjerne» på utstillingens åpning på Henie Onstads Kunstsenter. «Vi lever på en stjerne» er årets største samtidskunstutstilling på Henie Onstad, og presenterer flere nye verk laget med utgangspunkt i hendelsene 22 juli.  Dagen etter slipper Susanna den nye låta ‘This Place’ i anledning utstillingen på Henie Onstad og 10-års jubileum.

Kortfilm-premiere
Fredag 31 januar har kortfilmen ‘The Forester’ premiere i Cinematekets hovedsal. I tillegg blir det visning av Susanna/Susanna and the Magical Orchestra-musikkvideoer, og samtale mellom Susanna og filmskaper Claus A. Breda-Gulbrandsen. «The Forester» er også plukket ut til «Kort på Ringen», og skal dermed vises på Ringen Kino i Oslo gjennom hele februar. Filmen hadde eksklusiv førpremiere i november 2013 på Oslo Internasjonale Filmfestival.

Konsert på Henie Onstad
Søndag 2 februar er det konsert på Henie Onstad Kunstsenter kl 14.00, hvor Susanna og Jessica Slighter fremfører både nyskrevet og eldre musikk. Materialet er basert på den svenske forfatteren Harry Martinsons sci-fi-epos «Aniara», som også var inspirasjonen for Hannah Ryggens billedteppe «Vi lever på en stjerne».

Samtale med Susanna og dypdykk i debutalbumet
Søndag 2.februar tar Elin Vister tak i debut-albumet til Susanna, ‘List of Lights and Buoys’, som skal vies all oppmerksomhet i Classic Album Sunday på Kampen Bistro kl 18.00. Kvelden vil by på en introduksjon av plata gjennom samtaler mellom Susanna og Morten Qvenild, samt innspill fra dedikerte lyttere, og avsluttes med gjennomlytting av hele vinyl-albumet. Forfatter Simon Stranger deltar også.

 

Foreløpig planer videre for 2014:
3.februar – Susanna  – Bok og blueshuset, Notodden (en del av det offisielle åpningsprogrammet)
14.mars – Susanna – Johan Halvorsen Musikkfest, Drammen
12.april – Susanna & Giovanna Pessi  – Vossajazz, Voss
8.august –  Susanna – Varangerfestivalen, Vadsø

Susanna utgir også plate med Minibus Pimps (John Paul Jones & Helge Sten)  7. mars 2014 på sin egen platelabel SusannaSonata. Følg Susanna på facebook.

Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyheter

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev