Nyheter

Komponerer bestillingsverk til Vossa Jazz 2014

Bassist Mats Eilertsen (bildet) har fått i oppdrag å komponere bestillingsverket til Vossa Jazz 2014. Med seg har han blant andre Tore Brunborg og Eirik Hegdal.

Én av landets mest anerkjente bassister, Mats Eilertsen, har fått i oppdrag å komponere bestillingsverket til neste års Vossa Jazz. Verket har fått navn etter den mytiske elven Rubicon, og med seg har Mats Eilertsen seks sterke musikalske personligheter som han har jobbet mye med opp i gjennom årene.  Rubicon skal i følge en pressemelding fra Vossa Jazz «spenne opp et sonisk lerret av streng- og tangentinstrumenter, treblåsere og slagverk, en fargerik sammensetning av lyd og noter.»

Bestillingsverket handler om livets mange bekker små som til sammen utgjør en hel å. En Rubicon, som må utfordres, krysses, overskrides og tilbakelegges, forteller komponist Mats Eilertsen.

Rubicon:
Mats Eilertsen – komponist, bass
Thomas Dahl – gitar
Tore Brunborg – saksofon
Olavi Louhivuori – trommer
Harmen Fraanje – piano
Rob Waring – vibrafon
Eirik Hegdal – saksofon og klarinett

Lyd: Asle Karstad

Mer om Mats Eilertsen her.
(foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

 


Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyheter

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev