Nyheter

Komponerer bestillingsverk til Vossa Jazz 2014

Bassist Mats Eilertsen (bildet) har fått i oppdrag å komponere bestillingsverket til Vossa Jazz 2014. Med seg har han blant andre Tore Brunborg og Eirik Hegdal.

Én av landets mest anerkjente bassister, Mats Eilertsen, har fått i oppdrag å komponere bestillingsverket til neste års Vossa Jazz. Verket har fått navn etter den mytiske elven Rubicon, og med seg har Mats Eilertsen seks sterke musikalske personligheter som han har jobbet mye med opp i gjennom årene.  Rubicon skal i følge en pressemelding fra Vossa Jazz «spenne opp et sonisk lerret av streng- og tangentinstrumenter, treblåsere og slagverk, en fargerik sammensetning av lyd og noter.»

Bestillingsverket handler om livets mange bekker små som til sammen utgjør en hel å. En Rubicon, som må utfordres, krysses, overskrides og tilbakelegges, forteller komponist Mats Eilertsen.

Rubicon:
Mats Eilertsen – komponist, bass
Thomas Dahl – gitar
Tore Brunborg – saksofon
Olavi Louhivuori – trommer
Harmen Fraanje – piano
Rob Waring – vibrafon
Eirik Hegdal – saksofon og klarinett

Lyd: Asle Karstad

Mer om Mats Eilertsen her.
(foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

 


Fra forsiden

Dølajazz - lørdag 19. oktober 2019

Ly på Dølajazz

– Vi driv med innehaldning, ikkje underhaldning, sa Carsten Dahl. Laurdag gav musikken Dølajazz-publikum ly frå det sure regnveret på utsida.

Nyheter

NTT: Nå faller løvet!

Sanskriti Shrestha går inn og ut av tradisjonen, Fredrik Ljungkvist kommer med triodebut og Jo Fougner Skaansar leker med jazzen og poesien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev