Nyheter

16,7 millioner til musikk

I årets fjerde rådsmøte i Norsk kulturråd ble det delt ut 16,7 millioner kroner til ulike musikktiltak.

Det var 261 tiltak innenfor ordningene for arrangør, musikere, kirkemusikk, innspillinger, publisering, likestilling og produksjon som fikk tildelinger i denne runden. Blant de 51 tildelingene i arrangørordningen mottok Lofoten Jazzklubb, Jølster Jazzklubb, Nesodden Jazzklubb og Otta Jazz- og Viseforum støtte. Se liste over alle tildelingene her.

Turneer i inn- og utland
Fra musikerordninger er Håvard Stubø Quartet (bildet) tildelt midler til turné i Norge og Argentina i november. Solveig Slettahjell fikk støtte til Norgesturné, Elephant9 fikk støtte til turnering i 2014, Stian Westerhus & Pale Horses fikk midler til Europaturne neste år, og Pixel og Ine Hoem til Norgesturnéer i år.

Publiseringsstøtte
Det var totalt 109 søkere til publiseringsstøtten, og 47 søkere fikk tildelt kr 90 000 hver i støtte. Blant annet fik Bushman’s Revenge støtte til sin liveutgivelse på Rune Grammofon, Christian Wallumrød Ensemble fikk publiseringsstøtte til ECM-utgivelsen «Outstairs», Gunhild Seim mottok støtte for «Story Water» og Marius Neset fikk publiseringsstøtte til sin siste utgivelse «Birds».

Nytt elektronisk søknadssystem
Søknader til Norsk kulturfond skal fra desember 2013 leveres elektronisk. Gamle skjemaer kan ikke lenger benyttes. Nye elektroniske søknadsskjemaer blir tilgjengelige i begynnelsen av november. Les mer om innføringen av elektroniske søknader her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev