Nyheter

Med saksofonen til Madagaskar

Til uka setter saksofonist Hanna Paulsberg seg på fly til Madagaskar. Under festivalen Madajazzcar skal hun spille konserter og holde workshops med lokale musikere.

Det var festivalsjefen i Madajazzcar som via epost for en knapp måned siden inviterte Hanna Paulsberg ned til den afrikanske øyrepublikken. I løpet av en liten uke skal hun spille noen konserter med lokale musikere og holde workshops med unge musikere fra Madagaskar.
– Mer enn dette vet jeg egentlig ikke, men André Roligheten var der i fjor, og sa at det var helt fantastisk og at man blir veldig godt tatt vare på, forteller saksofonisten som reiser ned alene uten band.

Hjem til plateinnspilling
Madajazzcar ønsket i utgangspunktet at Hanna Paulsberg skulle bli der nede under hele festivalen, men det var ikke mulig for den travle saksofonisten. Mandag 7. oktober må hun være tilbake i landet og på plass i Øra Studio i Trondheim for å spille inn ny plate med Hanna Paulsberg Concept. – Veldig spennende med ny plate, vi er utrolig klare for det, sier Hanna.

Travel høst
Det blir en travel høst for Hanna Paulsberg som i tillegg til plateinnspilling og Madajazzcar, skal ut på turné. I november skal Hanna Paulsberg Concept på en split-turné med det estisk bandet Kadri Voorand Group. Hanna forteller at hun møtte vokalist Kadri i Europeisk Ungdomsstorband i fjor, og at de raskt ble gode venner. – Hennes kvintett kommer hit, og vi skal spille fire jobber sammen i november; Dokkhuset, Jazzsirkelen i Ålesund, Victoria og Stavanger Jazzforum. Til våren drar vi til Estland på split-turné der.

Ellers i høst blir det noe spilling med et nytt band som heter GURLS, som i tillegg til Hanna Paulsberg på saksofon, består av Ellen Andrea Wang på bass og Emilie Nicolas på vokal. GURLS skal blant annet spille på Kampenjazz, Ståoppjazz (Bergen) og Familien (Trondheim).

Les mer om Hanna Paulsberg her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev