Nyheter

Kornstad møter Joshua Redman

Det er duket for et mestermøte når stjernesaksofonisten Joshua Redman inviterer vår egen saksofonist Håkon Kornstad til duokonsert i Wigmore Hall i London 20. september.

Håkon Kornstad er en av våre fremste jazzmusikere, og Redman hørte han første gang i Stavanger for tre år siden. Den 20. september står de to på scenen sammen i gigantiske Wigmore Hall i London.
– Jeg husker første gang jeg hørte om Joshua Redman. Da spilte jeg i amatørstorbandet Østre Bærum Promenadeorkester, og en av de andre saksofonistene i rekka kunne fortelle om en ny stjerne på den amerikanske jazzhimmelen. Han har det varme, 40-tallsaktige i saksofonspillet sitt, som jeg savner hos andre nye musikere, forteller Håkon Kornstad i en pressemelding.

Håkon Kornstad har i et tiår vært en av landets fremste jazzmusikere og har blant annet mottatt en rekke Spellemann-nominasjoner, blitt omtalt i New York Times og mottatt rosende kritikker fra musikkmedier verden over for sine soloutgivelser. Håkons karriere var i full blomst inntil den dagen da han fant ut han også hadde en helt unik stemme.

Fra saksofon til opera
I 2009 etablerte Kornstad prosjektet «Tenor Battle» – en innbyrdes konkurranse mellom seg selv som jazzsaksofonist og seg selv som operasanger. Prosjektet henter inspirasjon fra 1950-tallets jazz-klubber hvor det var vanlig at ulike uttrykk «battlet» hverandre om å spille raskest eller høyest.Ideen til Tenor Battle fikk han da han overværet en opera i New York, og senere oppdaget at han også var i stand til å synge opera.
– Jeg fikk et umiddelbart ønske om å kunne beherske operasang selv, og bestemte meg raskt for at jeg ville gå tilbake til skolebenken for å se om jeg kunne hevde meg innen dette yrket.

Opera møter saksofon
I Wigmore Hall skal Redman og Kornstad spille hver sin avdeling, og til slutt noen nummer sammen.   – Josh er fullt klar over at jeg nok også kommer til å prøve ut opera-akustikken i Wigmore Hall, som jo er et svært prestisjetungt sted å synge klassisk musikk. Et av fellesnumrene blir faktisk en opera-arie, og det tror jeg ikke han har vært med på før, sier Kornstad.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev