Nyheter

Jazzåpning på Kongsberg

Onsdag 3. juli åpner kulturminister Hadia Tajik sommerens jazzfestival på Kongsberg. Et av årets hovednavn, Diana Krall (bildet), overtar scenen Tubaloon senere samme kveld.

Come Shine, Branford Marsalis, Jaga Jazzist, Dianne Reeves, Hellbillies m/ Ola Kvernberg & Mathias Eick, Elin Larsson Group, Farmers Market, Hanne Hukkelberg og Bushman’s Revenge m/Kjetil Møster & David Wallumrød er bare noen av navnene på årets festivalplakat.

– Programmet for sommerens festival blir både frekt og folkelig, med flere av de grensesprengende musikermøtene Kongsberg Jazzfestival er kjent for, fortalte markedssjef Torbjørn Heitmann Valum tidligere i sommer.

Om du ønsker hjelp til å orientere deg i programmet, les leder for programkomiteen, Tor Dalaker Lund, sine tips til både nybegynnere og erfarne festivalgjester.

Jazz for både unge og eldre
Kongesberg Jazzfestival gjennomfører også i år et godt program for barn. Barnivalen har eksistert siden 1977 og har et besøkstall på ca 5-6000 mennesker i året, noe som gjør den til en av landets eldste og største barnefestivaler. Mange av Barnival-arrangementene er gratis utendørsarrangement, og er tilrettelagt for at hele familien skal kunne delta.
Men også de eldre får sitt. I anledning Kongsberg Jazzfestival arrangerer Den Blå Timen jazzkonserter på institusjoner rundt i Kongsbergregionen, for å nå ut til de som ikke kommer seg på andre konserter. Sammen med Per Huseby besøker Anne Lande seks institusjoner i løpet av festivalens tre første dager.

Utveksler band
I mange år har jazzfestivalene i Kongsberg og København hatt god kontakt. I år har denne kontakten resultert i et helt konkret samarbeid hvor Kongsberg Jazzfestival sender tre norske band til København, og får tre danske band i retur. Kongsberg Jazzfestival har valgt å sende Hanna Paulsberg Concept, KNYST! og Pelbo til den norske mønstringen som vil finne sted den 11. juli på Copenhagen Jazzfestival. I retur får Kongsberg Jazzfestival tre band fra Danmark. Jakob Bro Septet, trioen Kasper Tranberg/Tyshawn Sorey/Nils Davidsen og duoen Laura Toxwærd/Jacob Anderskov skal alle spille på Energimølla torsdag 4. juli.

Fri impro
Kongsberg Jazzfestival setter som vanlig av plass på programmet til fri impro og spennende bandmøter. I sommer kommer blant andre Sten Sandell/Paal Nilssen-Love, Motsol (bildet) og The Living Room med Koichi Makigami.

Se hele programmet for Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev