Nyheter

Utveksler band

I mange år har jazzfestivalene i Kongsberg og København hatt god kontakt. I år har denne kontakten resultert i et helt konkret samarbeid hvor Kongsberg Jazzfestival sender tre norske band til København, og får tre danske band i retur.

Kongsberg Jazzfestival har valgt å sende Hanna Paulsberg Concept (bildet), KNYST! og Pelbo til den norske mønstringen som vil finne sted den 11. juli på Copenhagen Jazzfestival.

– Alle disse har spilt på Kongsberg tidligere, og til sammen viser disse tre gruppene noe av bredden i norsk jazz, forteller Tor Dalaker Lund i Kongsberg Jazzfestival. Bandene er representative for den musikken Kongsberg Jazzfestival pleier å presentere. – Det danske publikummet vil møte musikere som viser kvaliteten og frodigheten i det unge norske jazzmiljøet, sier Dalaker Lund.

I retur får Kongsberg Jazzfestival tre band fra Danmark. Jakob Bro Septet, trioen Kasper Tranberg/Tyshawn Sorey/Nils Davidsen og duoen Laura Toxwærd/Jacob Anderskov skal alle spille på Energimølla torsdag 4. juli.

– Dette er toppnavn i dansk jazz, sier Tor Dalaker Lund fornøyd. Gitaristen Jakob Bro spilte lenge med Paul Motion. – I septetten møter vi blant annet musikere som Jesper Zeuthen (as), Chris Speed (ts) og Anders Christensen (bass). Her er det spreke soloer, intense groover og et formidabelt ensemblesound, forteller Dalaker Lund.
Les mer om de danske bandene her.

Fra forsiden

Nyheter

Turnésuksess i pandemiens tid

Østnorsk jazzsenter, Scene Finnmark og Norsk jazzforum mobiliserte sammen med nordnorske klubber og storband.

Nyheter

Professor Lunds landing

Etter mer enn 20 år i USA, er gitarist Lage Lund tilbake i Norge som professor på Musikhøgskolen og med et spennende kvartettsamarbeid på gang.

Meld deg på vårt nyhetsbrev