Nyheter

Sommerkurs i jazzimpro

I månedsskiftet juli/august arrangeres nok en gang Sommerkurs i jazzimprovisasjon i Søgne. Blant årets instruktører er Elin Rosseland, Audun Kleive, Mats Eilertsen (bildet) og Helge Lien.

Fra 28. juli til 4. august samles jazztalenter til en uke med bandundervisning, harmoni- og hørelære, improvisasjonstrening med mer. På kveldene arrangeres det jam med deltagere og instruktører, og i løpet av uka arrangeres det to offentlige konserter på undervisningsstedet Agder Følkehøgskole.

Kjente musikere som lærere
Som lærere benytter somerkurset noen av de beste impromusikerne i Norge. Årets lærere er  Elin Rosseland (Vokal), Atle Nymo (saksofon), Helge Lien (piano), Mats Eilertsen (bass), Audun Kleive (trommer), Bjørn Vidar Solli (gitar), Knut Værnes (gitar), Eckhard Baur (trompet) og Torgrim Sollid (trompet/satslære, hørelære, div prosjekter).

Inngangsport til musikeryrket
Sommerkursene i jazzimprovisasjon har vært arrangert siden 1979, de siste tolv årene på Agder Folkehøgskole i Søgne. Deltagerlistene kan ses på som en oversikt over “hvem er hvem” i norsk jazz og improvisasjonsmusikk; fra musikere som Nils Petter Molvær og Bendik Hofseth til dagene unge jazzutøvere som duoen Andre Roligheten og Eyolf Dale. Kurset har på mange måter vært en inngangsport til et profesjonelt yrkesliv for et stort antall av dagens yrkesaktive musikere innen jazz og improvisasjon. Av fjorårets søkere til Jazzlinja ved NMH hadde godt over 60 % vært deltagere på sommerkursene.

For mer informasjon og påmelding se sommerkursets nettside her.  

Fra forsiden

Nyhet

JAM’ing i Molde

Etter fem års planlegging er forprosjektet til et nasjonalt formidlingssenter for jazz i Molde klart. Navnet JAM er på plass, og nå jobbes det med finansieringen og lokaler.

Nyhet

Klart for Maijazz-uka

Årets Maijazz i Stavanger åpner fredag 3. mai. På festivalprogrammet de neste dagene står blant annet Nils Petter Molvær, Tord Gustavsen, Angelique Kidjo, Dirty Loops og Stavanger Symfoniorkester med Thomas Dybdahl.

Meld deg på vårt nyhetsbrev