Nyheter

Trondheim Voices med musikalsk unntakstilstand

Popmusikk, sosiale rom og omgangsformer blir kunstnerisk materiale når Trondheim Voices og Wild at Art fra onsdag 5. juni juni inviterer publikum til Popludium – en fem dager lang musikalsk unntakstilstand i Postgården i Trondheim.

Med grandiose planer og 40 timer til rådighet inntar Trondheim Voices og Wild at Art om få dager byens gamle hovedpostkontor i Dronningens gate.

Dypdykk i popmusikk
Trondheim Voices har lenge ønsket å legge ut på en oppdagelsesreise i deres felles musikalske historie. Når de nå gjør et etterlengtet improvisatorisk dypdykk i popmusikken de seneste 70 år, er det derfor utvalg poplåter som utgjør grunnlagsmateriale for eksperimentet. Med utgangspunkt i disse låtene skal ensemblet utfordre tradisjonelle konsertformater og balansepunktet mellom kunsten og virkeligheten.

Røsker tak i premissene
Målet er å skape det de kaller øyeblikkets musikk, og metoden er å fri seg fra selvsensur, forfølge frie impulser og løsrive seg fra tiden gjennom ren tilstedeværelse. Til å hjelpe dem med dette har ensemblet engasjert kunstner Ann-Cathrin Hertling og hennes produksjonsselskap Wild at Art, som har bred erfaring fra nettopp slike type eksperimenter.

Ann-Cathrin Hertling (foto: Skarvik/Mogen)

– Kontroll, statistikk, konkurranse, prestasjon, effektivisering, rasjonalisering, standardisering og tilpasning. Dette er begrep som i stadig større grad preger livet og kunsten. Hva skjer når vi røsker tak i disse premissene? spør Hertling, uten å svare på eget spørsmål. For hva som vil skje i Postgården disse dagene er umulig å forutse.

– Dette vil styres utelukkende av impulser som oppstår på tvers av tid, rom og relasjoner, forklarer hun.

Kjente poplåter
Levende musikk nytes som regel i kjente konsertformat hvor publikum er underlagt visse rammer for tid, rom og oppførsel. Ved å invitere publikum til selv å definere hvordan de vil delta i det musikalske eksperimentet ønsker Trondheim Voices og Wild at Art å utfordre dette rammeverket.

– Hvilke impulser oppstår i møte mellom publikum og musikere der skillet mellom scene og sal opphører? Vi ønsker å jobbe med den tradisjonelle rollefordelingen mellom aktører og publikum. Om man vil titte inn døra, spise matpakken her eller henge rundt i noen dager, er man like velkommen til å ta del i en forfriskende musikalsk opplevelse. Kanskje har man noe man selv vil formidle eller ønske seg? Her skal alt være mulig! forklarer kunstnerisk leder i Trondheim Voices, Siri Gjære.

Tid og rom viskes ut, og publikum kan komme å gå som de vil. Postgården, Dronningens gate 10. 6.-9. juni kl 1200-2100 (fri entre)

Grand åpning onsdag 5. juni kl 2000 (fri entre)
Grand galla dansefest lørdag 8. juni kl 2000-2400 (kr 100)
Grand finale søndag 9. juni kl 2000 (fri entre)

Mer om Trondheim Voices.
Mer om Wild at Art.

(foto: Geir Mogen)

Fra forsiden

Nyheter

Moldejazz-åpning mandag

Mandag 15. juli åpner forfatter Edvard Hoem den 59. Moldejazzen. Årets Artist In Residence, trommeslager Gard Nilssen, spiller samme kveld den første av sine åtte konserter.

Nyheter

NNJFs 50-årsjubileum og KKs jazz-anmelderi

Klassekampens musikkanmelder var på plass i Harstad, men dekket ikke Nordnorsk Jazzforums 50-årsjubileum. Underlig at ikke Klassekampen dekker denne viktige begivenheten i nordnorsk kultur, skriver musiker Bjørn Alterhaug i dette innlegget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev