Nyheter

Trondheim Voices med musikalsk unntakstilstand

Popmusikk, sosiale rom og omgangsformer blir kunstnerisk materiale når Trondheim Voices og Wild at Art fra onsdag 5. juni juni inviterer publikum til Popludium – en fem dager lang musikalsk unntakstilstand i Postgården i Trondheim.

Med grandiose planer og 40 timer til rådighet inntar Trondheim Voices og Wild at Art om få dager byens gamle hovedpostkontor i Dronningens gate.

Dypdykk i popmusikk
Trondheim Voices har lenge ønsket å legge ut på en oppdagelsesreise i deres felles musikalske historie. Når de nå gjør et etterlengtet improvisatorisk dypdykk i popmusikken de seneste 70 år, er det derfor utvalg poplåter som utgjør grunnlagsmateriale for eksperimentet. Med utgangspunkt i disse låtene skal ensemblet utfordre tradisjonelle konsertformater og balansepunktet mellom kunsten og virkeligheten.

Røsker tak i premissene
Målet er å skape det de kaller øyeblikkets musikk, og metoden er å fri seg fra selvsensur, forfølge frie impulser og løsrive seg fra tiden gjennom ren tilstedeværelse. Til å hjelpe dem med dette har ensemblet engasjert kunstner Ann-Cathrin Hertling og hennes produksjonsselskap Wild at Art, som har bred erfaring fra nettopp slike type eksperimenter.

Ann-Cathrin Hertling (foto: Skarvik/Mogen)

– Kontroll, statistikk, konkurranse, prestasjon, effektivisering, rasjonalisering, standardisering og tilpasning. Dette er begrep som i stadig større grad preger livet og kunsten. Hva skjer når vi røsker tak i disse premissene? spør Hertling, uten å svare på eget spørsmål. For hva som vil skje i Postgården disse dagene er umulig å forutse.

– Dette vil styres utelukkende av impulser som oppstår på tvers av tid, rom og relasjoner, forklarer hun.

Kjente poplåter
Levende musikk nytes som regel i kjente konsertformat hvor publikum er underlagt visse rammer for tid, rom og oppførsel. Ved å invitere publikum til selv å definere hvordan de vil delta i det musikalske eksperimentet ønsker Trondheim Voices og Wild at Art å utfordre dette rammeverket.

– Hvilke impulser oppstår i møte mellom publikum og musikere der skillet mellom scene og sal opphører? Vi ønsker å jobbe med den tradisjonelle rollefordelingen mellom aktører og publikum. Om man vil titte inn døra, spise matpakken her eller henge rundt i noen dager, er man like velkommen til å ta del i en forfriskende musikalsk opplevelse. Kanskje har man noe man selv vil formidle eller ønske seg? Her skal alt være mulig! forklarer kunstnerisk leder i Trondheim Voices, Siri Gjære.

Tid og rom viskes ut, og publikum kan komme å gå som de vil. Postgården, Dronningens gate 10. 6.-9. juni kl 1200-2100 (fri entre)

Grand åpning onsdag 5. juni kl 2000 (fri entre)
Grand galla dansefest lørdag 8. juni kl 2000-2400 (kr 100)
Grand finale søndag 9. juni kl 2000 (fri entre)

Mer om Trondheim Voices.
Mer om Wild at Art.

(foto: Geir Mogen)

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jaja, dere!

Karl Bjorå snakker om nytt pangalbum og AC/DC, Marianna Sangita Angeletaki Røe ser på Get Back, Johan Hauknes lytter til Sonny Rollins og vi er på den siste paneldebatten før nye restriksjoner.

Nyhet

Første slipp fra Nattjazz’ jubileumsprogram

I 2022 feirer Nattjazz 50 år, og de første seks artistene på jubileumsprogrammet er klare: Gard Nilssen's Supersonic Orchestra, Avishai Cohen Trio, Les Amazones D'Afrique, Ghost-Note, Mike Stern / Bill Evans Band og João Bosco & Hamilton De Holanda.

Meld deg på vårt nyhetsbrev