Nyheter

Jubileumssuksess for MaiJazz

Med 57 konserter på programmet ble årets jubileumsutgave av Maijazz den største noensinne, og de omlag 14 000 besøkende gir festivalen publikumsrekord.

–  Jeg synes vi klarte å sette sammen et sterkt program med stor musikalsk spennvidde i år. Årets festival hadde mange høydepunkt, sier festivalsjef Per Hasse Andersen.  Han trekker fram blant annet Gunhild Seims prosjekt ”Story Water” og Bjergsted jazzensembles samarbeid med Elin Rosseland & Fairplay, og Salmer fra kjøkkenet som tre favoritter.

To fulle hus med Jan Garbarek
– Det er helt klart at Jan Garbarek har betydd mye og betyr mye for MaiJazz. Hans to konserter under MaiJazz er de eneste i Norge i år, og de 2500 publikummerne som fikk det med seg, opplevde en Garbarek i storform som likte seg i byens nye konserthus.  At vi i tillegg klarte å få det til slik at fredagens konsert ble tatt opp av NRK TV, er en kjempestor bonus for festivalen, sier daglig leder, Helleik Kvinnesland.

Et økonomisk løft
Maijazz melder om rekordhøy omsetning og rekordhøye besøkstall i jubileumsåret. Et overskudd skal investeres i flere gode produksjoner neste år, forteller festivalen. I tillegg ønsker Majazz å se på en billettpassording med bonus neste år, og festivalen skal vurdere forbedringer rundt utendørskonsertene. Maijazz 2014 arrangeres 6. til 11. mai.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Groove, svette og tårer

Vi minnes D'Angelo: Sofie Tollefsbøl og Kim Ofstad dykker ned i musikken hans og vi byr på deep cuts og artikler om Voodoo og Black Messiah. I tillegg har vi lynkurs i James Brandon Lewis, vi har Spotify-sint leserinnlegg om modding av gamle ipoder og vi har intervjuet Rick Beato!

Nyheter

– Skuffende for det frie musikkfeltet

Statsbudsjettet 2026: - Kutt i regionale kulturfond og på stedet hvil for Norsk kulturfond. Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2026 er skuffende lesning. Avstanden mellom institusjonene og det frie musikkfeltet fortsetter å vokse, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev