Nyheter

Plateslipp under Maijazz

Komponist og trompetist Gunhild Seim har slippkonsert for ny plate under Maijazz 9. mai. Det er det personlige verket Story Water, bestillingsverk fra fjorårets Vossa Jazz, som nå gjøres tilgjengelig på plate.

Gunhild Seim hentet inspirasjon fra personlige opplevelser da hun komponerte Story Water. Seims datter fikk leukemi i barneskolealder. – Hun ble helt frisk igjen. Men en del opplevelser fra den tiden har preget familien, særlig er det vanskelig å glemme de barna vi traff på sykehuset som ikke ble friske, forteller Gunhild Seim.
Tekstene Seim valgte til verket er noen som hun selv har følt har vært til trøst. Story Water er en musikalsk fantasi inspirert av tekster fra døden og drømmens univers, tildels veldig gamle tekster som tar for seg spørsmål som hvor kommer vi fra, hvor skal vi hen. Stykket er tilegnet de som dør unge.
– Jeg var heldig og fikk denne bestillingen fra Vossajazz til festivalen i 2012, der jeg ble gitt helt frie tøyler, så jeg valgte å jobbe med noen tekster som lå hjertet nært, og prøvde å utvide min kunstneriske palett ved å lage noe som ligner en sangsyklus, sier Gunhild Seim.

Slippkonsert på Maijazz
Medvirkende i Story Water inkluderer blant andre singer-songwriter Trym Bjønnes og videokunstner Birk Nygaard. Uttrykket er rocka, vart og komplekst, inspirert av alt fra post-rock og psykedelia til country. Den persiske 1200-tallsdikteren Rumi står for de fleste tekstene. Det er også et dikt av Edgar Allan Poe, og så har Sienna Dahlen, som den eneste nålevende, skrevet en tekst. Ellers medvirker musikerne Klaus E. Holm, Petter Frost Fadnes, Vidar Schanche og Ståle Birkeland. Stykket ble spilt for et engasjert publikum på Vossajazz i fjor. Maijazzkonserten 9. mai blir plateslipp for det nye Story Water-albumet.

Aktiv utøver og komponist
Gunhild Seim er komponist og trompetist. Hennes musikk har vært fremført av artister som Kitchen Orchestra, Det norske blåseensemble, Marilyn Crispell, Katya Sourikova, Banff Jazz Orchestra og Trym Bjønnes i tillegg til hennes egne band, som Gunhild Seim & Time Jungle. Hun har skrevet bestillingsverk til blant andre Vossajazz og Stavanger Jazzforum. Som utøver har hun spilt under ledelse av berømte musikere og komponister som Alex Von Schlippenbach, Evan Parker, Keith Tippett, Nils Henrik Asheim og mange andre. Med sitt lengst-eksisterende band Gunhild Seim and Time Jungle har hun turnert Norge, Sverige, Storbritannia og Tyskland og gitt ut tre kritikerroste album. Hun har også, med Kitchen Orchestra hatt kunstnerresidens på Superdeluxe in Tokyo, et senter for eksperimentell musikk og kunst. Hun har mottatt stipender som Statens arbeidsstipend og Sparebanken Vests Kunstnerstipend. Hun har blitt intervjuet av nasjonale fjernsynsstasjoner i Norge og Tyskland, samt magasiner som Ballade og  Jazzpodium, og hennes musikk har blitt spilt av radiostasjoner i ulike land, som USA, Canada, England, Portugal, Frankrike, Tyskland og Colombia.

Les mer om Gunhild Seim her.

Fra forsiden

Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. - Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

Nyhet

Fra Sarpsborg til Kardamili i 10 år

Til en liten landsby i Hellas reiser over hundre musikere for å spille 83 konserter i regi av tre norske jazzklubber, 17. - 26. mai. Kardamili International Jazz Festival feirer nå sitt tiende år, og noen av artistene som er med og markerer jubileet er Natalie Aldema Trio, Supercharger Duo og Feast For Fools.

Meld deg på vårt nyhetsbrev