Nyheter

Fire dager med jazz på Hamar

Onsdag 8. mai starter årets AnJazz på Hamar. Come Shine, Nils Petter Molvær Group, Bo Kaspers Orkester, Moskus og Karl Seglem er blant navnene på plakaten. Stian Westerhus (bildet) er årets festivalartist.

AnJazz arrangeres for niende år på rad, og opplever økende besøk fra jazzinteresserte i Hamar-regionen. Festivalpass er allerede utsolgt og det samme gjelder konsertene med Bo Kaspers Orkester og Hamar Storband m/ Anders Baasmo Christiansen.

Årets festivalartist
I år er det gitaristen Stian Westerhus som er årets festivalartist. Han vil i løpet av festivalen spille tre konserter. På ettermiddagen lørdag 10. mai kan Westerhus oppleves solo. Senere samme kveld spiller han med Nils Petter Molvær Group. Dagen etterpå kan Westerhus høres sammen med Sidsel Endresen – et duokonsept som ble Spellemannominert for albumet Didymoi Dreams

Jazz til ungdom
Under AnJazz skal ungdom på Hamar få en smak av hva jazz har å by på. Den unge kvartetten Morning Has Occurred har fått med seg Karl Seglem som mentor og medspiller på turné. Prosjektet Monitor er en helt ny konsertserie for ungdom med mål om å skape nysgjerrighet og utvide deres musikalske horisont.
– Vi ønsker å få flere unge til å få ørene opp for jazz, spille jazz og arrangere konserter med jazz, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Tonje Johansson.

Rådmannen åpner AnJazz
Rådmann i Hamar, Martin Kulild, åpner AnJazz 2013. Han holder sin åpningstale før konserten med Eivør Pálsdóttir onsdag 8. mai kl. 19:30.

Her finner du hele programmet for AnJazz 2013.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev